Re: Vaihtoehtoiset menetelmät

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Vaihtoehtoiset menetelmät Re: Vaihtoehtoiset menetelmät

Julkaisija Vastaukset
MrHUU # Posted on 3.3.2008 at 17.54
Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

Voihan sen asian noinkin ajatella.

Mutta, jos asiaa ajattelee esimerkiksi kaupan kannalta, niin tuotteesta riippuenhan katteet liikkuvat noin -10%…50% välillä. Useimmiten katteet ovat hyvin pieniä, 5-10% pinnassa. Miksi juuri CD-levyissä on esimerkiksi 25% kate? Miksei se voisi olla vaikka 10%?

Jos levy-yhtiöt myisivät levyjään jälleenmyyjille korkeammalla hinnalla, putoisivat katteet todennäköisesti sille tasolle että levyn jälleenmyyntihinnassa ei tapahtuisi muutosta. Katteen pienenemisen seurauksena artistille voitaisiin maksaa suurempi korvaus.

Mutta olet kyllä oikeassa että sehän on jokaisen oma valinta missä ja miten levynsä valmistaa. Levy-yhtiöhän toimii tavallaan turvana artistille, maksaa levystä aiheutuneet tuotanto- ja jakelukustannukset. Jos homma menee reisille, kärsii tästä levy-yhtiö. Tässä mielessä levy-yhtiöllä on ihan perusteltu asema markkinoilla.

Mutta jos ajattelemme tulevaisuuden tuomaa muutosta levyteollisuuteen, tulee tuo kulurakenne muuttumaan suuntaan tai toiseen väkisinkin mikäli haluavat pysyä tulevaisuuden haasteiden mukana. Muutosvastarintaa tämä kohtaa aivan varmasti, mutta kun mitään ei ole tehtävissä, ei auta kuin sopeutua uuteen tilanteeseen. Täällä foorumilla oli hyvä esimerkki öljy-yhtiöiden muutoksesta.