Re: Vaihtoehtoiset menetelmät

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Vaihtoehtoiset menetelmät Re: Vaihtoehtoiset menetelmät

Julkaisija Vastaukset
Johe # Posted on 4.3.2008 at 12.39
Profiilikuva käyttäjästä Johe

Olen pohtinut miten p2p verkkojen toiminnan pystyisi kaupallistamaan ja laillistamaan, koska tällä hetkellä ne tarjoavat ylivoimaisesti parasta palvelua ilmaiseksi. Tämä siis pohdintaa ei loppuunasti ajateltua!

Esimerkkinä ajatus kuukausi maksullisesta palvelusta joka maksaisi 90% tuloistaan artisteille, elokuville, TV sarjoille, peleille yms. sen mukaan miten paljon kannatusta ne saavat. Palvelu tarjoaisi käyttäjälle kaiken sisällön mitä se vaan voi jostakin löytää ja käyttäjät voisivat äänestää mihin rahansa pistävät.

Suurinpana ongelmana matkassa on oikeuksien saanti miljoonalta eri oikeuksien omistajalta, joka jo käytännössä torpedoi idean nykymaailmassa. En siis pysty tekemään samallaista laillista palvelua kuin mitä esimerkiksi eräät privaatti trakkerit tarjoaa, vaikka minulla olisi rahaa käytössä loputtomasti ja kaikki miljoona käyttäjää haluaisi maksaa 10000€/kk. Itse olisin ainakin valmist maksamaan joistakin waretuksen minulle suomista palveluista jotka ovat tällä hetkellä ilmaisia vaikka 30€/kk, vaikka köyhä opiskelija olenkin.

Eli oma ajatukseni olisi poistaa oikeus hinnoitella ja rajoittaa myyntiä omien tuotostensa kohdalla. Kaikki saisivat siis tietyn summan tuotoksestaan kerrottuna sen suosion määrällä palvelussa. Laissa annettaisiin arvo kyseisille tuotteilelle saman suuntaisesti kuin tällä hetkellä esimerkiksi radiosoitto maksaa x määrän per minuutti, mutta saa soittaa mitä tahtoo. Lisäksi kaikenlaisen lisä arvoin myynti omalle tuotokselle olisi tietenkin sallittua(esimerkiksi peleissä maksulliset nettissä peluun kaltaiset) ja edelleen saisi yrittää ryöstää kuluttajaa omilla palveluillaan, mutta kilpailevan palvelun pystyyn pistäminen olisi myös sallittua omilla ehdoilla.

Älkää tuomitko suoraan ideaa yrittäkää mielummin kehittää sitä. Odotan suorastaan, että saan rakentavaa palautetta.