Re: Vaihtoehtoiset menetelmät

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Vaihtoehtoiset menetelmät Re: Vaihtoehtoiset menetelmät

Julkaisija Vastaukset
banana # Posted on 8.3.2008 at 4.01
Profiilikuva käyttäjästä banana

[quote=wiltzutm]Kannustan tällä viestillä kaikkia ihmisiä miettimään vaihtoehtoisia menetelmiä esimerkiksi siihen, miten immateriaalisten hyödykkeiden tuottajille saadaan korvaus työstään. Nykyään käydään taistelua vain siitä, että esimerkiksi tekijänoikeuden nimissä perittävät maksut pitäisi poistaa, mutta ei hirveästi perustella enää miten erilaiset tuottajat saisivat rahansa. Siispä innovaatiot syntymään! :)[/quote]
Kukaan ei ole tähän mennessä vastannut itse aiheeseen. Kaikilla on ollut suunnaton kiire haukkua levy-yhtiöitä. Tyypillistä piraattiasennetta.

Mikä on se lisäarvo, jonka levy-yhtiö tuo? Hoitaa tallenteiden myynnin artistin puolesta. Tuotannossa levy-yhtiö tuo mukaan tuottajan, joka jalostaa tuotetta lisäten sen kysyntää markkinoilla ja artistin tuloja. Markkinoinnissa levy-yhtiö tarjoaa valmiit ja uskottavat kanavat myyntiin – tuote käy paremmin kaupaksi. Sony tai EMI julkaisee levyn versus Pellerecords julkaisee levyn. Mikä on ero? Toisilla on tunnettu laadun tae markkinoilla. Jatkuvuus – jälkimarkkinat. Pellerecords meni konkurssiin parin ekan levyn jälkeen, Sony on edelleen pystyssä ja back catalogue on saatavana kaupoista. Jos artisti joutuu itse myymään levynsä, niin se lisää artistin työmäärää. Artisti ulkoistaa myynnin joka tapauksessa tietyn kysyntärajan jälkeen säästääkseen aikansa luovalle työlle.

Idea siitä, että artisti ja kuluttaja voisivat toimia suoraan keskenään toimii vain tuntemattomien amatöörien kohdalla. Aina on välikäsiä ja tulee olemaan.

Piratismi on johtanut siihen, että levy-yhtiöt yrittävät korvata tulonmenetyksiä ottamalla täydellisen kontrollin artistin asioista. Levy-yhtiöt vaativat hoidettavakseen jatkossa myös keikkamyynnin ja oheismyynnin. Markkinansa vakiintuneet artistit voivat hoitaa asiansa itse, mutta uudet artistit ovat entistä enemmän levy-yhtiöiden kahleissa – kiitos siitä piraateille.