Re: Vaihtoehtoiset menetelmät

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Vaihtoehtoiset menetelmät Re: Vaihtoehtoiset menetelmät

Julkaisija Vastaukset
JJNiemi # Posted on 2.3.2008 at 19.56
Profiilikuva käyttäjästä JJNiemi

Maksat laajakaistaveroa, ja voit silti joutua oikeuteen tekijäoikeusrikkomuksesta, vaikka teet sitä omaan käyttöön, juuri siten kuin laajakaistavero antaa luvan. Tämä saattaa tuntua ihmisten mielestä linssin viilaukselta jos silläkin on väliä, mistä sen musiikin hakee. Kumminkin jos maksat laajakaistaveroa, sitä voi ajatella turvallisin mielin hyvitysmaksuna musiikin lataamisesta, koska olet tavallaan hyvittänyt sen maksun jo artisteille.

Sitten täytyy myös ajatella, että jos musiikkiteollisuus saa tämäntyylisen hyvitysmaksujärjestelmän, sitä tulee varmasti pyytämään myös elokuvateollisuus, ohjelmistoyhtiöt, taidemaalarit ja sunnuntaimuusikot. Seuraavaksi nousee esiin, miten maksetaan. Jos kaikki hakee Internetin laajuudelta kappaleita, artistikohtaiset latausmäärät jäävät pimentoon ja tarttaa lukua ei voida sanoa.

Monessa paikassa on mietitty sen veron suuruuttakin. Jos se maksetaan vain esim. Teostolle, kohtuullinen korvaus olisi 10-20 snt / asukas / kk. (arviona käytetty 2,6 miljoonaa henkeä, n. 50% asukkaista) 0,10*12*2600 000 = 3 210 000e / vuosi. Vertailuksi: Teosto saa hyvitysmaksuja cd-levyistä ja muista vastaavista n. 10 miljoonaa / vuosi.