Re: Vaihtoehtoiset menetelmät

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Vaihtoehtoiset menetelmät Re: Vaihtoehtoiset menetelmät

Julkaisija Vastaukset
mutsis # Posted on 2.3.2008 at 23.32
Profiilikuva käyttäjästä mutsis

[quote=MrHUU]Levy-yhtiöt nappaavat suurimman osan kakusta itselleen. Innokas artistijoukko voisi perustaa oman levy-yhtiön, joka tekisi samat asiat kuin normaalit levy-yhtiötkin, mutta ohjaisivat tulot suoraan artisteille eivätkä vasrastaisi sitä tuottoa itselleen.
[/quote]
Mitä järkeä olisi levy-yhtiöissä jos levyjä ei enää tehtäisi jos niitä saisi laillisesti ilmaiseksi? Tälläisiähän levy-yhtiöitä on jo olemassa, eikä kukaan sellaista kiellä perustamasta.

[quote=MrHUU]Edellinen esimerkki voi tosin nykyisen suuntauksen mukaan olla jo liian myöhäistä toteuttaa. Mutta, samaa voisi hyödyntää myös sähköisessä myynnissä. Oma sähköinen levykauppa pystyyn, joka myy omien artistiensa musiikkia sähköisesti nykyisiä kauppoja edullisemmin, mutta siitä huolimatta teoksen tekijä saisi kappaleen myyntihinnasta esimerkiksi 80% itselleen.[/quote]
Sama homma. Mitä järkeä tässä olisi jos muualta saisi musiikkia ilmaiseksi datana?

[quote=MrHUU]Kolmas vaihtoehto voisi olla ruotsissakin ehdotettu laajakaistavero, joka sallisi tai laillistaisi laittoman kopioinnin. Veroa maksamalla välttyisi TO-mafian vainolta, sillä he ovat saaneet maksun tuotteistaan, kopioisit sitten mitä tahansa musiikkia kuinka paljon tahansa.[/quote]
Minkä takia kukaan haluaisi maksaa toisien viihdykkeestä? Toiset haluavat 100 levyä viikossa ja toiset 0, toisilla on tähän 100 levyyn rahaa ja toisilla ei. Sama homma kun verotettaisiin suoraan hupivero progressiivisesti kaikilta, koskien aivan kaikkia kulttuuritapahtumia? Ei kenelläkään riittäisi raha sellaiseen. Laajakaistavero ei riittäisi kustantamaan ihmisten ostamia levyjä, laajakaistahan maksaa nyt jotain 30e/kk, monta sataa euroa olisit valmis maksamaan kuussa? Itse ostan yleensä päälle viisi levyä per kuukausi, minua rikkaammat luultavasti monin verroin enemmän. Toiset haluavat säästää ja toiset ostaa kulttuuria, toisilla ei ole rahaa kumpaakaan. Tälläinen vero olisi paljon naurettavampi kuin nykyiset teostomaksut yhteensä.

[quote=wiltzutm]
Alkuun jokin virallinen taho (esim. valtio) voisi perustaa moisen nettisaitin, mutta myöhemmin muut yritykset innostuisivat samaan hommaan. Niin ja mikä estää artisteja koodaamasta itse samanlaisia sivustoja?
[/quote]
Aivan. Eikä pienemmätkään levy-yhtiöt ole moisia tehneet. Mistäköhän se kertoo? Siitä ettei tule riittävästi tuottoa.

[quote=wiltzutm]
Elokuviin tämä voisi olla alkuun aika problemaattinen käsittelytapa, sillä tuotot tuskin olisivat mitään verrattuna nykyisiin monen sadan miljoonan jopa miljardien tuottoihin, mutta onko tuollaiset tuotot ylipäänsä oikeutettuja? Ehkä tässä vaiheessa olisi syytä elokuvabisneksen katsoa peiliin ja miettiä missä asioissa voisi hieman säästää eikä aina jokaisessa elokuvassa räjäyttää vähintään puolta kaupunkia…
[/quote]
Eli joku ei saa tienaa mielestäsi liikaa? Jos ihmiset haluavat maksaa kaupunkin räjäyttämisestä niin mikä siinä on sinulle ongelma? Minä ainakin haluan hienoja efektejä ja olen valmis maksamaan niistä. Katsoisitko mielumin huonoja vai hyviä elokuvia? Hyvien ihmisten aika maksaa.

Ylipäätänsä: luuletteko etteivätkö yritykset tee kaikkeaan tienatakseen? Eiköhän niitä vaihtoehtoisia menetelmiä ole koitettu ja mietitty erikokoisten yritysten toimesta. Kukaan ei kiellä yrityksiä nykyisinkään käyttämästä niitä menetelmiä mitä he haluavat.