Re: Vaihtoehtoiset menetelmät

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Vaihtoehtoiset menetelmät Re: Vaihtoehtoiset menetelmät

Julkaisija Vastaukset
MrHUU # Posted on 3.3.2008 at 6.08
Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

[quote=mutsis]
Mitä järkeä olisi levy-yhtiöissä jos levyjä ei enää tehtäisi jos niitä saisi laillisesti ilmaiseksi? Tälläisiähän levy-yhtiöitä on jo olemassa, eikä kukaan sellaista kiellä perustamasta.[/quote]

Missä välissä sanoin että tuotoksia saisi ladata ilmaiseksi? Minun ehdotus kun oli se, että otetaan nämä ahnaat levy-yhtiöt tuotantoketjusta pois, myydään levyjä samalla hinnalla vähittäiskaupalle kuin ennenkin, mutta tuotto ohjattaisiin suoraan artistin pussiin. Tätä tarkoitin tuolla TVO esimerkilläni, että jäsenet saisivat tuottaa levynsä tuotantokustannusten hinnalla ja myydä niitä sitten normaali hintaan, jolloin levystä tuleva todellinen tuotto olisi huomattavasti parempi.

Markka-aikana noin 120mk:n levystä taisi mennä vain muutama markka artistille, kun levy-yhtiö ja jälleenmyyjät nappasitvat leijonan osan levyn hinnasta itselleen. Kulujen jakautumisesta olen joskus aikanani nähnyt sellaisen piirakka-kaavion ja artistin kannalta se on kyllä surullista luettavaa. Pitäisi löytää jostain kyseinen kaavio, tai mieluiten uudistettu painos.

Tämän takia en ymmärrä logiikkaasi että miksei levy-yhtiöitä tarvittaisi. Perinteisiä levy-yhtiöitä mallinikaan ei kaipaa, mutta näitä uudella tavalla ajattelevia kyllä. Artistin etua ja kukkaroa minä tässä yritän ajatella, en ahnaiden levy-yhtiöiden. Ja tosiaan, mikäänhän ei nykyisinkään estä esittämäni kaltaisen levy-yhtiön perustamista, mutta missä vika? Miksei kukaan ole moista tehnyt?

En ole alan asiantuntija, mutta veikkaisin että Teostolla ja Gramexilla on sormensa pelissä. Voisi nimittäin käydä niin ettei heiltä heruisi teostomaksuja tällaisille toisinajattelija levy-yhtiöiden artisteille. Tosin menetys voisi olla minimaalinen ottaen huomioon että artistit tienaisvat levyyynnillään huomattavasti nykyistä järjestelmää enemmän.