Re: Valvontayhteiskunnan torjuminen

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Valvontayhteiskunnan torjuminen Re: Valvontayhteiskunnan torjuminen

Julkaisija Vastaukset
olavi # Posted on 26.2.2008 at 0.37
Profiilikuva käyttäjästä olavi

Mielestäni vanha lainsäädäntö toimii hyvin – kirjesalaisuus on myös sähköisillä viesteillä ja niin edelleen. Anonyymipalvelut ovat kannatettavia ja hyviä. Olisi hyvä, jos kaikenlainen tietojen keräys olisi aina itse päätettävissä – esimerkiksi S-etukortti kerää tiedot melkein jokaisen suomalaisen ostokäyttäytymisestä, ja Google näyttää mainoksia IP-osoitteen perusteella. Vaikka tietoja kerättäisiin vain tilastollisiin tarkoituksiin, niin tilastollisten hakujen avulla voidaan usein tunnistaa myös alkuperäinen henkilö.

Sähköisestä äänestämisestä tulee varmasti paljon polemiikkia, johon Piraattipuolue voi tarttua. Jos sähköinen äänestysjärjestelmä on ylipäätään tarpeellinen, sen tulisi olla sellainen, että kaikki on valvottua – siis siinä mielessä, että korruptio ei ole mahdollista edes ääriolosuhteissa.

Oikean äänestämisen sijaan Internet-äänestysjärjestelmä olisi hyödyllinen suuntaa-antavien kansanäänestyksien järjestämisessä. Niitä voitaisiin järjestää monta kertaa vuodessa. Ongelmana on toki samat asiat kuin miksi edustuksellinen demokratia on parempi kuin suora kansanvalta.