Re: Valvontayhteiskunnan torjuminen

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Valvontayhteiskunnan torjuminen Re: Valvontayhteiskunnan torjuminen

Julkaisija Vastaukset
cawa # Posted on 25.2.2008 at 22.46
Profiilikuva käyttäjästä cawa

Luottamus lisää luottamusta

Uskon itse että ihmisyyteen kuuluu eräänä hallitsevana piirteenä tarve luotetuksi tulemisesta, pohjimmiltaan on kyse samasta asiasta kuin mihin pohjautuvat kaikki perustuslait ja ihmisoikeusjulistukset. Olen itse tämän luotetuksi tulemisen tulos. Olen omin silmin saanut nähdä myös tämän vaikutusmekanismin tulokset. Samana ilmiönä käänteisesti, väkivalta lisää väkivaltaa. Yhdysvalloissa teloitetaan tietyissä osavaltioissa ihmisiä huomattavasti enemmän kuin muualla, siitä huolimatta tai pikeminkin juuri siksi, väkivaltatilastot ovat kyseisissä osavaltioissa kammottavaa luettavaa.

Näin ollen on erittäin todennäköistä, että luottamuksen palauttaminen kansalaisiin palauttaa myös kansalaisten luottamuksen yhteiskuntaan. Uskon juuri sen tuovan mukanaan kasvavan tunteen perusturvallisuudesta joka on omiaan vähentämään esimerkiksi nuorisorikollisuutta. Toki kyseinen prosessi on pitkä, mutta juuri siksi istun kirjoittamassa tätäkin kommenttia, ettei prosessista koskaan tulisi toivottoman pitkää ja kitkerää.

Ei anneta tilanteen tämän enempää mennä pieleen kansalaisluottamuksen saralla vaan käännetään kelkka toiseen suuntaan kohti oikeutta olla ihminen.