Re: Verkkotiedotus ja -viestintä

Etusivu Foorumit Työryhmät Verkkopalvelut Verkkotiedotus ja -viestintä Re: Verkkotiedotus ja -viestintä

Julkaisija Vastaukset
Matti Hiltunen # Posted on 14.4.2008 at 14.21
Profiilikuva käyttäjästä Matti Hiltunen

Olen nyt hieman pähkäillyt tuota LifeRayta. Käytännön ensivaikutelma on säilynyt koko ajan: koko systeemi on oikeasti melko sekava. Vaikka meillä onkin palvelinkapasiteettia käytössä, niin se ei välttämättä tarkoita että koko kapasiteetti pitää käyttää heti alkuunsa, sitä kun tullaan tarvitsemaan myös noihin livestreameihin. LifeRaysta jää vähän sellainen kuva, että se tekee monia asioita joten kuten, muttei mitään kovin erinomaisesti. MediaWiki on erinomainen wikijärjestelmä, mielestäni paras itse asiassa. PhpBB on hyvä keskustelualuesofta. Ne molemmat tekevät yhden asian hyvin. CMS -järjestelmäni tavoitteena on näyttää sivuja hyvin. Tähän yhtälöön voimme tiedotuksen puolesta lisätä vaikka jonkin blogisoftan joka puolestaan hoitaa oman hommansa kunnialla.

Entäpä jäsenalue? Ainoa mihin tätä aivan ehdottamasti tarvitaan on nettiäänestäminen. Yksityiskohdat riippuvat äänestyksen toteutuksesta, mutta tämä järjestelmä tulee joka tapauksessa todennäköisesti olemaan itse tehty, koska vaatimukset täyttävää tekniikkaa ei välttämättä ole vielä olemassakaan. Olen blogissani pohdiskellut esim. sähköisiä allekirjoituksia asiaan liittyen, joten en tässä mene tarkempiin yksityiskohtiin.

Puoluehallituksen tarpeita kannattanee arvioida erikseen, koska niihin liittyy omat yksityiskohtansa. Oma, erillinen MediaWiki installaatio HTTPS yhteyden päähän on yksi varteenotettava vaihtoehto.

Ehdotankin, että rakennamme verkkoinfrastruktuurimme olemassa olevien järjestelmiemme varaan ja integroimme ne ajan kanssa tiiviimmin toisiinsa niin, että aikanaan ne muodostavat yhtenäisesti toimivan mutta hajautetun kokonaisuuden. Esimerkiksi tulevaisuudessa jäsen voi kirjautua kerran jäsenalueelle, minkä jälkeen hän kirjautuu automaattisesti keskustelualueelle ja wikiin niitä käyttäessään. Olen tällaisen järjestelmän kerran toteuttanut juuri MediaWikia ja phpBB:tä käyttäen, joten se on kyllä teknisesti mahdollista. Modulaarinen järjestelmä monoliittisen sijaan saa aikaan myös sen, ettei yhden palvelun konevika upota koko piraattilaivaa.

Pikaviesti- ja puhelutarpeisiin kannatan edelleen Skypen käyttöä niin hallituksen kuin koko puolueenkin sisällä, koska uskon sen olevan turvallisuustasoltaan tyydyttävä. Onhan se suljettu ohjelmisto, mutta voimme lohduttautua sillä, että se sentään toimii P2P periaatteella :)