Re: Wiki työn tekemiseen

Etusivu Foorumit Työryhmät Verkkopalvelut Wiki työn tekemiseen Re: Wiki työn tekemiseen

Julkaisija Vastaukset
MikkoSarela # Posted on 12.3.2008 at 5.44
Profiilikuva käyttäjästä MikkoSarela

Sensuurimielenosoituksessa on laitettu pystyyn mediawiki, joka oli varsin näppärä moneen yhteistyöjuttuun. Wikin pystyttäjä lupasi, että voi laittaa myös piraattipuolueelle oman wikin samaan servoon ainakin toistaiseksi.

Itse ehdottaisin wikistä mallia, jossa kaikki rekisteröityneet käyttäjät saavat oletusarvoisesti muokata tekstejä. Tarvittaessa sitten joku sivu voidaan sulkea, jos siihen kohdistuu kovasti häirintää, tai sitten joku tunnus sulkea. Mediawikihän tallentaa historiainformaation sivuista, joten vandalismi ei ole niin suuri ongelma. Vanhan sivun palauttaminen päällimmäiseksi on helppoa.

Kommentoidakseni myös puolueen käynnistäjän kommenttia wikeistä ja TYPistä voisin sanoa, että sensuurimielenosoituksessa wiki havaittiin erinomaisena työkaluna yhteisten tekstien, kannanottojen ja muun materiaalin työstämiseen. Se nopeuttaa työtä, kun tärkeät ja hyödylliset ajatukset eivät katoa pitkien viestiketjujen sekaan. Kaikkien pitää vain pitää mielessään, että wiki ei ole keskustelupalsta, vaan työväline.

Ihan noin aihetta liippaavana esimerkkinä: Vihreät uskovat avoimeen valmisteluun ja wikin käyttöön: http://www.vihrealanka.fi/node/935