Re: Yksityisyyden suojasta

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Yksityisyyden suojasta Re: Yksityisyyden suojasta

Julkaisija Vastaukset
Matti Hiltunen # Posted on 24.6.2008 at 12.54
Profiilikuva käyttäjästä Matti Hiltunen

[quote=frontline]
Tuota asiaa on kuitenkin todella hankalaa perustella joillekin ihmisille vaikka käyttäisi mitä argumentaatiota tahansa. Jotenkin he näkevät että nuo asiat eivät koske itseään ja hyvä vain jos saadaan kaikenmaailman terroristit, kriminaalit ja pedofiilit näiden avulla pois kaduilta.
Sinänsähän he ovat osittain oikeassa, eli eiväthän nuo eri yksityisyyttä rajoittavat uudistukset monesti haittaakkaan normaali kaduntallaajan elämää.
Milläs perustelisit näitä asioita heille?
[/quote]

Yksityisyyttä rajoittamalla ei saada kiinni terroristeja, kriminaaleja ja pedofiileja, vaan laitetaan poliisi kyttäämään lainkuuliaisia kansalaisia oikeiden rikosten tutkimisen sijaan. Otetaan nyt vaikka lasten seksuaalinen hyväksikäyttö. Sen kaikista vakavimpia ja eniten järjestelmällistä kärsimystä aiheuttavia muotoja ovat mielestäni ihmiskauppa ja kaupallinen lapsiporno. Kuvittelisin ihan perinteisen poliisityön (johon kuuluvat esim. tarkasti kohdistettu salakuuntelu ja rahaliikenteen seuranta) olevan huomattavasti tehokkaampi tapa näiden rikosten kitkemiseen, kuin resurssien tuhlaaminen laajamittaiseen tarkkailuun. Tämä oli vain yksi käytännön esimerkki, mutta pähkinänkuoressa: orwellilaiset valvontatoimet ovat lyhytkatseista demagogiaa, joka vie resursseja oikealta rikostutkinnalta.

On olemassa ihmisiä joita yksityisyysnäkökulma ei kiinnosta (ja tunnen ihmisiä jotka eivät lukitse vessan ovea, ikävä kyllä) mutta heitäkin kiinnostaa se, kuinka heidän verorahojaan käytetään.

[quote=frontline]
Se mikä myös kiinnostaisi olisi tietää kuka näitä lakiehdotuksia oikeasti ajaa eteenpäin, ja miksi sitten valtaapitävät hyväksyvät ne? Luulen että suurin osa politikoista oikeasti uskoo auttavansa jotain ryhmää tai lisäävänsä turvallisuutta, ovat vain hieman liian naiveja ymmärtääkseen koko kuviota. .[/quote]

Ks. lyhytkatseinen demagogia yllä. Huudellaan käsiä heilutellen terroristi, rosvo, pedofiili! ja kuittaillaan irtoääniä ihmisiltä, jotka uskovat kaiken, mitä televisiossa sanotaan. Linden oli täysin valmistautumaton keskustelemaan nettisensuurista, koska ei odottanut kenenkään oikeasti kiinnittävän huomiota ja luuli saavansa helpon rivin poliittiseen ansioluetteloonsa.

Luulisin että Lex Karpelaan ja moneen muuhun asiaan liittyy myös Suomen ns. mallioppilas -syndrooma eli se, kuinka Suomella tuntuu olevan tarve miellyttää suuria EU-maita keinolla millä hyvänsä. Päättäjät on valmiita tekemään mitä tahansa myönnytyksiä EU:lle niin kauan kuin Suomi saa vastavuoroisesti jotain nykyisille päättäjille tärkeitä asioita itselleen. Tällaisia ovat koko maataloustukikysymys ja esim. taannoinen keskustelu EU:n elintarvikeviraston sijoituspaikasta. Keskustapuolueen kannatus rakentuu paljolti maaseudun varaan ja nämä ovat asioita, joista maaseudulla välitettään vaikka ei itse viljelijöitä oltaisikaan.

[quote=AfX]
haluamme tulla muistetuksi, eli tunnetuksi maailmassamme elämämme aikana, oli se sitten lähipiirissämme tai laajemmilti
[/quote]

Menee filosofiaksi, mutta sanoisin että tässä puhutaan erosta valvonnan ja itseilmaisun välillä. Toinen lähtee kollektiivista ja alistaa yksilön kollektiivin hallintaan kun taas toinen lähtee yksilöstä ja antaa yksilölle mahdollisuuden muodostaa oma, muista erillinen identiteettinsä ja olla itseoikeutettu, vapaa henkilö.