Re: Yle ja TV-lupamaksu

Julkaisija Vastaukset
JJ75 # Posted on 5.3.2008 at 21.22
Profiilikuva käyttäjästä JJ75

http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/13126.cfm

Televisiomaksun maksaminen ei kiinnosta

Suomessa on lakkautettu helmikuun aikana yhteensä yli 9 000 televisiolupaa. Viestintäministeriön mukaan määrä on yli kaksinkertainen tammikuun vastaavaan verrattuna.

Vaihtoehtona voisi olla, että annetaan uusi laite lupamaksua vastaan, Lindén pohtii.

On se oikeesti puupää, luuleekos ettei niitäö muualta saisi tilattua tai sellaset ostettua lisää joilla luvat on? Mites sitte käytettyjen myynti?

On varmasti modernimpiakin tapoja valvoa tv-luvan maksamista. Maailmalla on tähän malleja, joita meidänkin tulee tutkia, Lindén kertoi Taloussanomille viime viikolla.

Jep.. malli briteistä vai ja välitaajuuksia tutkimaan televisioista peilausautoilla? Ei se maksa mitään? Mut pöljä kansa saattaa maksaakin.

Lindénin mukaan esimerkiksi malli, jossa televisiomaksun maksajat selvitetään veroilmoituksen yhteydessä, on yleisesti käytössä maailmalla. Jossain maissa puolestaan tv-laitteen myyjä on velvollinen ilmoittamaan asiakkaan tiedot eteenpäin. Myös maksukorttien käyttöä televisiomaksun maksamisessa on hänen mukaansa selvitettävä, vaikka se ei ongelmatonta olekaan.

Mites se käy päinsä.. että ilmotus kerran vuodessa yhtenäpäivänä ja ei ole televisiota vai tuleekos jokapäivä setä käymään verotoimistosta tarkastamassa? Moniko myyjä viittii alkaa kyseleen, kun ois provikoista kyse… Jos se on kaupan este, niin sitte veikkaan, sitä lakia rikotaan. Kova on hinku ainakin Suomen vihatuimpien listalle.