Re: Yle ja TV-lupamaksu

Julkaisija Vastaukset
MrHUU # Posted on 26.2.2008 at 13.06
Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

– Ei pelota. Vaikka kaapeli- ja satelliittikanavapakettien myynti on kasvussa, niiden katselu ei ole kasvanut samassa suhteessa. Sieltä ei sitä paitsi tule Ylen kotimaista draamaa eikä kotimaisia asia- ja lastenohjelmia, Jungner näpäyttää.

No huh huh. Osaa Jungnerilla olla otsaa. Että ton sisällön takiako ihmiset sittan hihkuen haluavat maksaa TV-maksua? Ja HD-aikaan siirtymistä voidaan siirtää tulevaisuuteen sillä varjolla että vasta ollaan päästy siirtymään digiaikaan. Tästä huolimatta lättytelkkujen ja teräväpiirtolaitteiden myynti on ylittänyt monin verroin odotukset. Nyt kansa haluaisi oikeasti hyvää kuvaa kalliisiin laitteisiinsa, mutta sitä ei saada kun Jungnen on sitä mieltä. Kyllä mä sanon että YLE ampuu itseään jalkaan tuolla taktiikalla.

Jo kotimaiset maksu TV-paketit ovat osoittaneet, että ihmiset haluavat maksaa siitä mitä haluavat katsoa, eikä siitä mitä heille tarjotaan. YLE:ssä on se huono puoli että kun rahoitus on taattu, voidaan tuottaa mitä roskaa tahansa eikä asiakastyytyväisyydellä sisnäänsä ole mitään merkitystä. Toki näillekin ohjelmille varmasti katsojia löytyy, mutta miksi ylellä pitää ylipäätään olla 4 (+1) kanavaa? Eikö riittäisi että olisi vain yksi tai kaksi kanavaa? Kahden kanavan vaihtoehdossa toiselta kanavalta voisi tulla uutiset, tiedotteet ym. maksuttomat ohjelmat. Toinen kanava voisi olla TV-luvan piirissä, jonka saisi näkymään korttia vastaan. Toki maksun pitäisi olla huomattavasti nykyistä pienempi, sillä ~18,90e/kk on aika törkeen paljon ottaen huomioon siitä että et voi valita sisältöäsi. Parempi TV tai MTV3-kanavapaketit maksavat ~15-20e/kk, kanavia on useita ja varmasti kohderyhmän mielestä on mukavempaa maksaa sisällöstä jonka on itse vapaaehtoisesti halunnut näkymään telkkaristaan.