Re: Yle ja TV-lupamaksu

Julkaisija Vastaukset
MrHUU # Posted on 26.2.2008 at 16.53
Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

Se raha mikä ennen käytettiin kahden kanavan ohjelmatarjonnan tekemiseen, jakautuu nykyään neljän kanavan kesken. Toisinsanoen jos tuotannon laatu riippuisi lineaarisesti käytetystä rahasummasta, on ohjelmiston laatu pudonnut puoleen.

Tästä asiasta on kuulunut purnausta meinaan ihan YLE:n puoleltakin että entistä pienemmällä tahasummalla pitäisi tehdä entistä enemmän ja entistä paremmin. Tuollainen yhtälö on valitettavasti kestämätön.

Minkä ihmeen takia YLE:n ylipäätään edes piti lähteä mukaan tähän kanavakilpaan? Taisi olla niin kova alkuinnostus ettei tultu ajatelleeksi kaikkea. Hyvänä esimerkkinä tästä voidaan antaa esim. Harju&Pöntinen -kanava, sekin pyörii käsitätäkseni sellaisena kun pyörii vain siksi, ettei toimilupaa vietäisi pois. Samoin jäi WSOY:ltä koulutuskanava kokonaan pois. Muös muita surullisen kuuluisia esimerkkejä on tuosta digi-innostuksesta.

Ts. YLE on omalla toiminnallaan aiheuttanut taloudelliset ongelmansa. Minusta on ihan oikein että ihmiset ovat irtisanoneet TV-lupiaan, tämä rangaistuksesi YLE:lle sen mielivaltaisesta toiminnasta. Jatkakaa kansalaiset samaan malliin niin ehkä tähän touhuun saadaan joskus jotain järkeäkin.