Re: Yle ja TV-lupamaksu

Julkaisija Vastaukset
Scoffa # Posted on 26.2.2008 at 11.40
Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

Luulen että suurin syy siihen, ettei tästä vielä ole ollut keskustelua, on ollut varauksellinen odotus seuraavasta uutisesta.
Jo aiemmin Suvi Lindenin lausuntoa aiheesta uutisoitiin.
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=30273

Onhan asia itseasiassa jo pian vuoden vanha, mutta ainakin itselläni tuoreessa muistissa edelleen.
En tiedä soveltuuko tämä kovin hyvin Piraattipuolueen ydintoimintaan, mutta mielipiteitä asiasta ihmisillä varmasti on.
Itse kannattaisin koko TV-luvan lakkauttamista, rahoituksen kaivamista aivan muulla tavoin, mutten myöskään suostuisi yleiseen veroon jota kaikkien on maksettava.
Olen ollut ilman televisiota nyt neljä vuotta ja lähes vannonut sen nimeen, ettei televisiota tule ennenkuin maksujärjestelmää on järkevöitetty.
Viimeisenä viitenä vuotena jolloin vielä television omistin, katsoin ylen kanavilta ohjelmistoa (karkeasti arvioiden) harvemmin kuin kahdesti vuodessa.

Mainosrahoitteiseksi YLEä ilmeisesti ei voi muuttaa, mutta muistan lukeneeni YLEn jo nyt tuottavan aivan liian suuren osan ohjelmistaan, kun tarkoitus oli ostaa suurin osa muiden tuottamina.
Lisäksi digiaika varmasti mahdollistaisi paremmin rahankeruun sen mukaan mitä katsotaan, joskin tätä YLE ei varmasti halua, menettäisivät huimia summia rahaa kun huomattaisiin todelliset katsojamäärät ja mistä ihmiset ovat valmiita maksamaan.