Reply To: Ilmoittautuminen Piraattipuolueen eurovaaliehdokkaaksi

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Ilmoittautuminen Piraattipuolueen eurovaaliehdokkaaksi Reply To: Ilmoittautuminen Piraattipuolueen eurovaaliehdokkaaksi

Julkaisija Vastaukset
JonnaPurojarvi # Posted on 2.5.2013 at 19.03
Profiilikuva käyttäjästä JonnaPurojarvi

Terve vain!

Jo hieman omaksi yllätykseksenikin ilmottaudun Piraattipuolueen eurovaaliehdokkaaksi. Koska olen puolueen ulkopuolelta, esittelen itseäni tässä vähän laajemmin.

Olen Purojärven Jonna Jyväskylästä ja ikää tulee kesällä mittariin 25. Olen lukion käynyt pitkäaikaistyötön, sossupummi, syrjäytynyt, kansakunnan pohjasakan esikuva. Kirjoittelen blogia ja sivistän itseäni saadakseni tämän kaiken ajan kulumaan. Pohdin ja keskustelen mielelläni syvemmin maailman menosta ja tarkastelen erilaisten tapahtumien pitkäaikaisvaikutuksia. Politiikan seuraaminen on tullut kuin varkain elämään, kun sen laajamittaisen vaikutuksen on aikaa myöten oppinut yhä paremmin tuntemaan.

Kirjoitukseni ovat onnistuneet saamaan siinä määrin riittävästi huomiota, että pääsin paljon huomiota herättäneeseen Syrjäytyneet nuoret- keskusteluun Yleisradion teemailtaan. Jokainen ohjelman katsonut muistaa kyllä, miten paljon aiheesta ja sen vierestä sekin keskustelu oli. Yleisemmin kirjoitukseni joko painuvat ohi kenenkään huomaamatta tai saavat aikaan kommenttien vyöryn. Yksi kirjoitus välitettiin Jyvässeudun työttömien yhdistyksen toiminnanjohtajan toimesta muun muassa Lauri Ihalaiselle, Tarja Filatoville ja Päivi Kermiselle. Yksi kirjoitus päätyi Kokkolan kaupunginteatterin kotisivuille sekä sitaatteja kirjoituksesta löytyi muutamasta mainoksesta. Ihan ok saldo tyhjäntoimittajalta.

Harrastuksiin kuuluu koirien kasvatus ja koulutus, DotA2:n pelailu ja kai IRCin käytön voi harrastuksiin myös laskea, vaikka se ennenkaikkea yhteydenpidon väline onkin. Muihin sosiaalisten medioiden käyttöön suhtaudun varauksella enkä mielelläni anna itsestäni liikaa tietoa levitettäväksi – Yksityisyydensuojaan ei voi palveluntarjoajien puolelta luottaa, joten sen suojelemiseen oppimista pidän myös poliittisesti tärkeänä tavoitteena. Valtioiden harjoittamaa yksityisyydensuojanrikkomista luonnollisesti vastustan vahvasti, sillä sitä vastaan ei ole samalla tavalla mahdollista omilla toimillaan suojautua.

Olen seurannut politiikkaa tiiviisti siihen aiemmin osallistumatta eikä aikaisemmat houkuttelijat ole saaneet minua innostumaan puoleensa ehdokkaaksi asettumiseen (Kokoomus ja Vasemmistoliitto eduskuntavaaleihin, Vasemmistoliitto ja PerusSuomalaset kunnallisvaaleihin). Viime vaaleissa ääni meni Piraattipuolueelle, jos hieman vaalisalaisuutta aukaistaan. Nyt sitten sattui oikeaan aikaan ohimennen heitetty pyyntö oikean puoleen jäseneltä ja täällä ollaan.

Seurailtuani tarpeeksi pitkään niin suomalaista kuin eurooppalaista politiikkaa koen olevani riittävästi perillä niiden toimintatavoista sekä niiden ongelmista demokratian toteutumisen suhteen. Ilman tällaista ymmärrystä kokisin olevani kykenemätön asettaa itseäni ehdolle edes ehdokkaaksi – Kun realiteetit ovat kunnossa, on luovuuden aika: Kuinka paljon ja ennen kaikkea miten on mahdollista saada suurinta vaikutusta aikaan huolimatta vanhemman polven jopa surullisen järkähtämättömien mielipiteiden ollessa vastassa. Yllätyksenä ei varmasti tule niistä vaikuttavin, eli internetin käyttö. On mielekästä voida vaihtaa ajatuksia ja keskustella myös aivan päinvastaisten mielipiteiden kanssa, jo pelkän tapahtuvan informaatiovaihdon vuoksi. Olen mielestäni suhteellisen harjaantunut keskustelemaan myös äärimielipiteiden kanssa ja suljetummissa keskusteluissa olen onnistunut tuomaan faktat sillä tavoin esiin, että ne ovat aiemmin täysin vastakkaista mieltä olleen henkilöön vaikuttaneet mielipiteen muuttamiseen asti. Kahvipöydät on jo valloitettu, on aika ottaa seuraava askel.

Miksi asetun ehdolle puoleeseen, jonka jäsen en ole ollut? Puoluetoiminta ei ole minua yleisestikään houkutellut enkä ole kokenut jakavani riittävästi minkään puolueen linjoja – Ennenkaikkea monilla on ollut paljon sellaista, mitä vastaan olen liikaa. Piraattipuolueen taivalta olen kuitenkin seuraillut Suomessa jonkin verran ja sen suuriäänisin jäsenistö ei kaiketi ole tehnyt riittävää vaikutusta (vaikkakin kannatusrahaa halusin puoleelle vaalien aikaan lahjoittaa, mutta jäi heikon taloustilanteen vuoksi). Puolue on vielä nuori ja hakee linjojaan, kun Euroopassa Piraatit ovat jo saaneet reilusti tuulta alleen. Ehkä suomalainen poliittinen ilmapiiri on vielä liian ummehtunutta saadakseen lisää jäsenistöä ja sitä kautta lisää näkyvyyttä. Euroopan Piraattien taivalta olen satunnaisen säännöllisesti seuraillut ja se on minua houkuttanut myös Piraattien piiriin. Piraattipuolue on myös ainoa puolue, jonka puolueohjelmassa ei ole mitään, jota vastaan olisin. Tulevat puolueohjelman muutokset lämmittävät mieltä ennenkaikkea.

Kun suomalaisen yhteiskunnan kehitystä on päässyt seuraamaan sivusta hieman pidemmän aikaa, ymmärtää paremmin sen ongelmia. Ylhäältä päin säädetyt pieleen menneet säädökset kaatuvat alaspäin kansalaisten niskaan ja lisäävät jokaisen yksilön henkilökohtaista taakkaa kohtuuttomasti. Suomen eduskunnan tärkein tehtävä lienee tällä hetkellä pitää EU tyytyväisenä eli ulkopolitiikka on sisäpolitiikkaa ja omien kansalaisten hyvinvointia tärkeämpää. Niinpä tapa saada aivan perustallaajalle valoisampi tulevaisuus on olla vaikuttamassa niihin isoihin linjoihin, joita EU:n puolelta asetetaan. Harva muutos tulee näkyviin heti – Ja juuri tällaiseen pitkäjänteiseen pala palalta olevaan muutostyöhön haluan osallistua. Pienikin tuuppaus oikeaan suuntaan voi poikia mennessään käsittämättömän paljon hyvää – Ja väärään suuntaan mennessä päin vastoin. Tarpeeksi kauan päätöksiä on tehty pidempiaikaisia vaikutuksia miettimättä ja tähän on pakko tulla muutos.

Kirjoittelen Uuden Suomen blogipalvelussa osoitteessa http://jonnapurojarvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/ . Kirjoituksia on tullut harvakseltaan pyrkimyksenä olla ottamatta kantaa asiohin vain sen tähden, että oma kanta tulee kuulluksi – Ajankohtaisimmista aiheista kirjoitan vain, mikäli en ole vielä ennen kirjoitukseni julkaisua nähnyt omaa kantaani esitettävän missään ja mielipiteeni on vahvasti valtavirrasta eroava. Vanhemmista kirjoituksista kommenttiosiot antanevat parempaa kuvaa itse aiheesta, kuin kirjoitus itsessään. Osa täällä jo ehdolla olevista onkin jurputtamiseeni törmännyt, toivottavasti ei ole jättänyt pahaa verta.

Sähköpostiin saa laittaa ihmettelyä ihmisestä enkä kannatusilmoituksistakaan pahastuisi: jonna.purojarvi@gmail.com
IRCissä saa myös häiriköidä, Lash- @ IRCnet & Quakenet

Nimeäjä Ville Hautakangas

Kannattajia löytynyt

1. Ville Hautakangas
2. Lasse Kärkkäinen
3. Janne Paalijärvi
4. Satu Immonen
5. Tiina Malinen
6. Janne P. Hukkinen
7. Lotta Söderholm
8. Alisia Koskenalho
9. Lauri Taskinen aka Karvameduusa
10. Mikko Rauhala
11. Antti Virtanen
12. Mika Letonsaari
13. Markus Koskelainen
14. Tony Vuorma
15. Danna Malo
16. Pasi Pönkkä
17. Miko Möller
18. Harri Kivistö
19. Maria Morri
20. Joni Immonen

  • tätä vastausta muokkasi 5 vuotta, 7 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä JonnaPurojarvi JonnaPurojarvi.
  • tätä vastausta muokkasi 5 vuotta, 7 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä JonnaPurojarvi JonnaPurojarvi.
  • tätä vastausta muokkasi 5 vuotta, 7 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä JonnaPurojarvi JonnaPurojarvi.