Reply To: Kannatuspuheenvuoroja

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Kannatuspuheenvuoroja Reply To: Kannatuspuheenvuoroja

Julkaisija Vastaukset
jln # Posted on 13.8.2014 at 0.44
Profiilikuva käyttäjästä jln

En tunne porukkaa niin hyvin että pystyisin antamaan suosituksia, mutta pääosin samaa mieltä siitä että kyky, aika ja into tehdä töitä puolueen eteen ovat varsinkin näin vaalien alla tärkeämpiä kuin poliittisten mielipiteiden yhteensopivuus. Ja toki myös se, että tulee toimeen muiden ihmisten kanssa vaikka olisikin erimielisyyksiä; useampi kuin yksi yhdistys on hajonnut siihen että hallituksen jäsenet ovat riitaantuneet niin pahasti keskenään että aikaa ei riitelyn lisäksi muuhun enää jääkään. Puheenjohtajan olisi lisäksi syytä olla hyvä esiintyjä, sillä hän pääsee todennäköisesti eniten osallistumaan vaalitentteihin ja televisioesiintymisiin ja hyvin monen mielipide puolueesta tulee muodostumaan puheenjohtajan perusteella. Harrilta tuo ainakin näytti sujuvan varsin mallikkaasti viime vaaleissa.

Nyt kun puolueohjelmassa otetaan kantaa huomattavasti useampiin asioihin kuin aikaisemmin, on ehkä liikaa vaadittu että hallituksen jäsenten tulisi olla kaikista asioista samaa mieltä. Osa ehdokkaistahan on jo laittanut muutosehdotuksia ohjelmaan (kuten olen tehnyt itsekin). Itse asiassa saattaa olla jo hankalaa löytää ketään joka olisi joka kohdasta samaa mieltä, itsellänikin on pari kohtaa mistä henkilökohtainen mielipiteeni on eri. Riittänee, kun julkisuudessa muistaa mainostaa puoleen kantaa vaikka olisikin itse eri mieltä. Tai jos joutuu tilanteeseen että ei voi valehtelematta olla sanomatta omaa mielipidettään, muistaa silti mainita että kyse on henkilökohtaisesta mielipiteestä ja puolueen kanta on eri.

Siitä huolimatta voisi olla hyvä jos hallitusehdokkaiden mielipiteet olisivat tiedossa jo etukäteen, sitten ei tulisi ainakaan yllätyksiä vaalien jälkeen. Puolueen uuden ohjelman kannat tuli pistettyä aikoinaan tänne: Puolueohjelmien kannat. Ehdokkaat voisivat periaatteessa käydä klikkailemassa tuonne, mistä kohdista ovat samaa ja mistä eri mieltä (ja halutessaan myös perustella miksi ovat eri mieltä).

Ei kannata ottaa liikaa stressiä siitä että olisi kaikesta samaa mieltä kuin ohjelma, kuten sanottu, näin laajasta ohjelmassa jokaisella on luultavasti ainakin pari kohtaa joista ovat eri mieltä. Ja muutenkin nämä tuskin ovat olennaisimpia asioita hallitusta valittaessa. Olisi silti hyvä että äänestäjillä on mahdollisimman paljon tietoa käytettävissään ennen äänestyspäätöksen tekoa.