Reply To: Kannatuspuheenvuoroja

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Kannatuspuheenvuoroja Reply To: Kannatuspuheenvuoroja

Julkaisija Vastaukset
akukkone # Posted on 13.8.2014 at 2.25
Profiilikuva käyttäjästä akukkone

Satu kirjoittaa: ”Puheenjohtajalta toivon laajaa yleissivistystä, kielitaitoa, keskusteluvalmiutta, esiintymiskokemusta, huumorintajua ja eräänlaista isällistä otetta.”

Täsmälleen samaa mieltä. Pj:n tulee olla yhteydessä kansainvälisiin sisarpuolueisiin, joten ei ketään sellaista tyyppiä edes ehdolle kiitos, joka osaa vain suomea ja ”ameriikkaa” (englantia). Juntteutta on maailmassa aivan tarpeeksi ilman että piraatit siihen kontribuoivat. Puheenjohtajan on hallittava, jos ei muuta, niin edes kaikkein tärkeimmät laajasti puhutut eurooppalaiset yleiskielet, kuten ranska ja saksa. Tämän ei luulisi olevan kohtuuton vaatimus. Toisen kotimaisen osaamisestakin on hyötyä. Mikäli kielitaito on laajempi, siitä plussaa, mutta tämä olkoon minimitaso. Toivonkin, että kandidaatit ainakin kertoisivat kielitaitonsa.

Toiseksi peräänkuuluttaisin maailmanpoliittista yleissivistystä. On sietämätöntä, jos joutuu omalta puheenjohtajaltaan esim. mediassa kuulemaan kaikkein huonotasoisinta tabloid-roskaa ajankohtaisista tapahtumista. Harrin suhteen ei näin ole ollutkaan (ehkä paria yksittäistapausta lukuun ottamatta), mutta olisi kiva, jos kandidaatteja voisi tentata puoluerahvaan taholta näistä asioista. Kaikkein tärkeintä kai on, ettemme saa sikaa säkissä ja piratismi hieman ongelmallisella tavalla mahdollistaa sen, että ihmiset piiloutuvat spesifien aihepiirien taakse niin, että yleispoliittinen maailmanhahmotus jää arvoitukseksi. Samaten pj:n on syytä luvata olla ottamatta kantaa maailmapolitiikkaan, ellei ole halua syvällisesti tutustua teemakenttään jota kommentoi. Tämän on pj puoluerahvaalle velkaa.