Reply To: Keskustelu ja kysymyksiä ehdokkaille

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Keskustelu ja kysymyksiä ehdokkaille Reply To: Keskustelu ja kysymyksiä ehdokkaille

Julkaisija Vastaukset
mikko.nummelin # Posted on 13.8.2014 at 12.55
Profiilikuva käyttäjästä mikko.nummelin

Oma mielipiteeni on, että Suomen Sisun ohjelma on nykyisellään Piraattipuolueen arvojen kanssa ristiriidassa ja yhtäaikainen kuuluminen molempien hallituksiin on hankalaa. Luotan kuitenkin Jiri Kerosen arvostelukykyyn ja hyväksyn hänen osallistumisensa Piraattipuolueen hallitukseen, mikäli hän ottaa tarvittavaa etäisyyttä Suomen Sisusta eikä tuo esiin Sisun ohjelman kyseenalaisia kohtia niin, että ne voitaisiin tulkista yleisiksi Piraattipuolueen kannoiksi. Pystyn myös tällaisessa tapauksessa työskentelemään samassa puoluehallituksessa.

Piraattipuolueen ohjelmaa toki tulee kehittää ja on mahdollista tehdä jäsenaloitteita tai käydä keskusteluja siitä, kannattaako ohjelmaan tuoda enemmän kansallismielisiä elementtejä. Viime kunnallisvaaleissa Uudenmaan piirin yleisesitteessä oli esimerkiksi osio otsikolla ”Arvostamme isänmaata ja laillista järjestystä” ja tulevaisuusryhmän ohjelmaluonnoksissa pyöri pitkään mukana kirjaus, jonka mukaan koulujen juhlatilaisuuksissa voidaan huomioida suomalaiskansallinen ja kristillinen perinne. Tällaista ei kuitenkaan ole sittemmin puolueohjelmaamme hyväksytty.

Piraattipuolueen kannattaa kuitenkin varoa EU-vastaiselle linjalle ajautumista joka tapauksessa. Eurooppalaisten sisarpuolueiden olemassaolo sitoo Piraatteja tekemään EU:n laajuista poliittista yhteistyötä ja tällä hetkellä kaikki muut eduskunnan ulkopuoliset rekisteröidyt puolueet paitsi me, ovat joko jyrkän EU-vastaisia tai vähintäänkin merkittävästi EU-kriittisiä. Mitään ekstraa Piraattipuolue ei sellaiselle linjalle hakeutumisesta saa.