Reply To: Keskustelu ja kysymyksiä ehdokkaille

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Keskustelu ja kysymyksiä ehdokkaille Reply To: Keskustelu ja kysymyksiä ehdokkaille

Julkaisija Vastaukset
JonnaPurojarvi # Posted on 13.8.2014 at 17.24
Profiilikuva käyttäjästä JonnaPurojarvi

Itse ilmoitan voivani työskennellä hallituksessa myös sisulaisen kanssa. Miten itse näen asian, ei sisun periaatteet ole ristiriidassa Piraattipuolueen kanssa. Totta, olemme kansainvälinen liike, vaan kansainvälisetkin liikkeet toimivat parhaiten vahvalla kansallisella voimalla. Mielestäni on olemassa kahdenlaista kansanmielisyyttä, rakentavaa ja tuhoavaa. Kerosen ilmiantamat kansallismieliset mielipiteet ovat mielestäni sitä rakentavaa sorttia.

Suomessa on kaikennäköistä ongelmaa ja olemme internetin suurkuluttajina globalisoituneet kulttuurimme kannalta käsittämätöntä vauhtia. Tämä on vastapainona tuonut sitä tuhoavaakin nationalismia vahvemmin näkyviin, mutta samalla tarvitsemme terveenä vastapainona sitä rakentavaakin nationalismia. Suomea tulee viedä eteenpäin, olipa maailma minkälainen tahansa, eikä tämä onnistu ilman vahvaa kansallista tuntoa ja luottamusta oman maan kansalaisiin.

Emme voi olla edelläkävijä maailman mittakaavassa, mikäli odotamme liiaksi ulkopuolista toimintaa, jota voimme seurata perässä. Tämähän on nimenomaan se ongelma, joka Suomen politiikassa tällä hetkellä on – Katsomme muita, seuraamme perässä, olipa se valtiollemme hyväksi tai ei. Palanen kansallismielisyyttä ja luottamusta tekee vain hyvää.

Suomen Sisu saattaa mediassa särähtää pahastikin korvaan, jos siitä juttua tehdään. Olen enemmän kuin valmis ei-sisulaisena ottamaan asiaan kantaa mediassa, avaten samoja asioita, kuin tässäkin (korrektimmin, selkeämmin, yksityiskohtaisemmin ja myös laajemmin). Olen toki vain hallitukseen ehdolla, joten minulta ei mitään tulla varmastikaan kyselemään, mutta mikäli hallitukseen pääsen, uskoisin sanallani olevan jotain painoarvoa myös mediassa. Vai tarviiko tässä pyrkiä tämän aiheen tähden varapuheenjohtajaksi tai muuhun sellaiseen rooliin hallituksessa, jolla sana painaisi mediassakin enemmän?

Ei sillä, ymmärrän, kuinka pahasti tuo voi särähtää toisille korvaan. Ymmärrän myös, kuinka sisun muista jäsenistä voi kajahtaa ikävä kaiku. Piraattipuolueen olen kuitenkin ymmärtänyt kulttuurin puolesta puhujana, eikä mielestäni ole mitään väärää – saati ristiriitaista – kunnioittaa ja arvostaa myös suomalaista kulttuuria. Päinvastoin, onhan suomalaisuus maailman mittakaavassa lähes uhanalainen kulttuuri, joka onneksi kuitenkin monilla tavoin elää, hengittää ja voi (toistaiseksi) hyvin. Monet ajatuksemme tekijänoikeuksien puolelta suojelee nimenomaan sitä suomalaista kulttuuria, joka muuten jyrättäisiin suurempien ylikansallisten yhtiöiden puolelta täysin alas. Olemme mielestäni myös onnistuneet Suomessa integroimaan sellaista kulttuuria omaksemme, joka sopuisasti siihen istuu, enkä usko tällaisen kulttuurinkehityksen olevan mitään Sisun periaatteiden vastaista toimintaa.

Ymmärrän myös, jos tämä mielipiteeni nousee esteeksi hallitukseen osaksi. Pahoillani en ole.