Reply To: Keskustelu ja kysymyksiä ehdokkaille

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Keskustelu ja kysymyksiä ehdokkaille Reply To: Keskustelu ja kysymyksiä ehdokkaille

Julkaisija Vastaukset
Ahto Apajalahti # Posted on 10.8.2014 at 20.58
Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

Jiri Keroselle esittäisin pari kysymystä:

1. Olet Suomen Sisun hallituksessa. Yhdistyksen voimassa olevan ohjelman mukaan mm. ”Ihmiskunnan luonnollisen monimuotoisuuden hävittäminen monikulttuurisuuden harhaanjohtavalla nimellä on loputtava. Kansoja ei saa tarkoituksellisesti sekoittaa keskenään eikä tuhota historiallisesti kehittyneitä kulttuureita korvaamalla ne globaalilla alakulttuurien kirjolla.” Olet toki siellä hallituksessa mukana ohjelman muutostyössä, jonka lopputulos on varmaan nykyistä salonkikelpoisempi. Haluaisin kuitenkin tietää, miten näet toimimisesi Suomen Sisussa vaikuttavan Piraattipuolueen sisäiseen yhtenäisyyteen ja julkisuuskuvaan, jos tulisit valituksi? Olisitko valmis eroamaan Suomen Sisun hallituksesta, jos tulisit valituksi Piraattipuolueen hallitukseen?

Huomauttaisin myös, että Piraattipuolueen ohjelmaa voisi pitää jossain määrin ristiriitaisena nationalismin kanssa. Periaateohjelmassa todetaan, että ”paikallishallinto, kansallisvaltio, Euroopan unioni tai muu kansainvälinen taho” ovat yhtä legitiimejä paikkoja sijoittaa päätösvaltaa, eli että kansallisvaltio ei ole ensisijainen. Kansakuntaa tai kansallisvaltiota ei pidetä Piraattipuolueen ohjelmassa vastaavanlaisina olennaisina lähtökohtina kuin Suomen Sisun ohjelmassa tai Muutos 2011 -puolueen ohjelmassa (jossa puolueessa myös toimit). Mitä ajattelet tästä?

2. Tulit jäsenäänestyksessä valituksi Piraattipuolueen eurovaaliehdokkaaksi. Peruit kuitenkin ehdokkuutesi aika lailla viime hetkellä vedoten henkilökohtaiseen tilanteeseen. Miten tilanteesi on nyt muuttunut?