Reply To: Keskustelu ja kysymyksiä ehdokkaille

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Keskustelu ja kysymyksiä ehdokkaille Reply To: Keskustelu ja kysymyksiä ehdokkaille

Julkaisija Vastaukset
Justifer # Posted on 12.8.2014 at 18.41
Profiilikuva käyttäjästä Justifer

”Tuleeko puoluehallituksen uusien jäsenten jo tässä vaiheessa sitoutua sellaisen tilanteen realisoituessa puolueen mahdollisimman nopeaan palauttamiseen puoluerekisteriin, jotta sen riveissä olisi mahdollista käydä vuoden 2016 kunnallisvaalit ja ehdokashankinnallekin olisi aikaa?”

– Puoluehallituksen uusien jäsenien tulee sitoutua puolueen pitkän linjan tulevaisuuteen, mutta uskon puolueella olevan realistiset mahdollisuudet saada ehdokas läpi, ja näen sitoutumiset puolueen palauttamiseen vähän riehakasta taistelutunnelmaa heikentävinä asioina. Joten ei. Me ollaan nimittäin jo voitettu tää peli.

”Miten näet toimimisesi Suomen Sisussa vaikuttavan Piraattipuolueen sisäiseen yhtenäisyyteen ja julkisuuskuvaan, jos tulisit valituksi?”

– Suurelle yleisölle se ei tulisi juurikaan vaikuttamaan, koska suurta yleisöä eivät marginaalijutut paljoa ahdista, mutta sen avulla on toki mahdollista saada hyvää positiivista ja raikasta näkyvyyttä uusissa piireissä. Se antaa myös hyvän mahdollisuuden murskata mielikuvia ja ennakkoluuloja suuntaan jos toiseenkin. Tässä on jo jonkin verran pelisilmää kehittynyt ja olen kokenut antamaan haastatteluja ja kommentteja medialle. Lisäksi olen hyvää pataa monien toimittajien kanssa.

Katson, että pystyisin myös valinnallani lisäämään Piraattien sisäistä yhtenäisyyttä. Monet Piraatit esimerkiksi kuuluvat Suomen Sisuun, vaikka luonnollisesti eivät leimaamisen pelossa kehtaakaan tulla esille. Samoin Suomen Sisussa on valtavasti kiinnostusta Piraatteja kohtaan ja esimerkiksi vahva homoliittoja kannattavien pilveä polttelevien nörttien edustus, joille Piraattipuolueen äänestäminen on luonnollinen vaihtoehto.

Pidän itseäni avoimena, avarakatseisena ja helposti lähestyttävänä ihmisenä, jolla ei ole oikein mitään beeffiä kenenkään kanssa. Näkisinkin ennen kaikkea yhtenä puheenjohtajiston olennaisimpana tehtävistä rakentaa puolueeseen mahdollisimman hyvän yhteisen tekemisen hengen.

”Huomauttaisin myös, että Piraattipuolueen ohjelmaa voisi pitää jossain määrin ristiriitaisena nationalismin kanssa… Mitä ajattelet tästä?”

– Tuohan on tulkintakysymys. Itse en näe ristiriitaa, enkä myöskään mitään tarvetta pitää nationalismia minään olennaisena lähtökohtana. Itse näen nationalismin ennen kaikkea käytännön kysymyksenä.

Nykyinen zeitgeist on vallan jatkuva keskittyminen. Valta keskittyy yhä suuremmilta alueilta yhä pienemmälle joukolle ihmisiä. EU on hyvä esimerkki tästä kehityksestä. Vallan hajauttaminen on tärkeä vastavoima tälle kehitykselle. Esimerkiksi kansallisvaltioille tulee palauttaa niitä asioita, joista voidaan paremmin päättää kansallisvaltioiden kuin sitä korkeammalla tasolla.

Kansallisvaltiot eivät myöskään ole ristiriidassa paikallishallinnon tai muiden hallinnon tasojen kanssa. Sveitsi on hyvä esimerkki tästä. Sveitsissähän valta ei ole vain kansallisvaltiolla, vaan ensin sitä on hajautettu osavaltioille, sitten kunnille ja lopulta suoralla demokratialla tavalliselle kansalaiselle.

Ennen kaikkea näen kansallisuusaatteen Ranskan vallankumouksen jalojen periaatteiden pohjalta: Vapaus, veljeys ja tasa-arvo. Siinä on minulle kyse ennen kaikkea siitä, että ihmiset nähdään täysivaltaisina kansalaisina, eikä hallintoalamaisina. ”People should not be afraid of their government. The governments should be afraid of their people.”

”Olisitko valmis eroamaan Suomen Sisun hallituksesta, jos tulisit valituksi Piraattipuolueen hallitukseen?”

– Olisin valmis eroamaan Suomen Sisun hallituksesta, jos hallitusjäsenyys vaikuttaisi puolueeseen negatiivisesti.

”Tulit jäsenäänestyksessä valituksi Piraattipuolueen eurovaaliehdokkaaksi. Peruit kuitenkin ehdokkuutesi aika lailla viime hetkellä vedoten henkilökohtaiseen tilanteeseen. Miten tilanteesi on nyt muuttunut?”

– Henkilökohtainen tilanne oli epävarmuus henkilökohtaisesta tilanteesta ja se, että juuri vaalien alle tulivat pääsykokeet sekä niihin valmistautumiset ja asiaankuuluva kaaos. Nyt olen kuitenkin suoriutunut pääsykokeista, tullut valituksi kouluun ja saanut hoidettua opiskelujen perässä muuttoon liittyvät käytännön ongelmat.