Reply To: Keskustelua puolueohjelman muuttamisesta

Etusivu Foorumit Arkisto Kevätkokous 2013 Keskustelua puolueohjelman muuttamisesta Reply To: Keskustelua puolueohjelman muuttamisesta

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 30.6.2013 at 22.07
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Nummelinin ehdotuksista olen pääsääntöisesti hyvin eri mieltä.

Asevelvollisuus ja tasa-arvo: toteutuuko mielestäsi tasa-arvo jotenkin erityisen hyvin jos miehet pakotetaan armeijaan paremmalla päivärahalla, mikäli naisilla ei olisi sitä velvollisuutta jatkossakaan?

Miksi miesten ja ainoastaan miesten pitäisi suorittaa asevelvollisuus? Perustelu ”miehet ovat voimakkaampia” ei ole yhtään sen järkevämpi kuin pakottaa naiset synnyttämään lapsia, koska he ovat siihen paremmin kykeneviä. Itse asiassa naisen ja miehen kykenevyydessä synnyttää lapsia on suurempi ero kuin miehen ja naisen kyvyssä aseelliseen maanpuolustukseen.

___

Nummelin: ”Piraattipuolue kannattaa kuitenkin henkilöiden sukupuolta ja perhesiteitä koskevien tietojen kirjaamista väestörekisteriin siltä osin kuin se on perheoikeudellisen aseman selvittämisen ja luotettavan matkustusasiakirjojen myöntämisen vuoksi tarpeen.”

Ja milläs tavalla perheoikeudellisen aseman selvittäminen edellyttää sukupuolen kirjaamista väestörekisteriin? Käsittääkseni Suomessa ei ole käytössä esim. shariaa, eli tytär ja poika saa saman perintöosuuden joka tapauksessa. Sama sokeus toteutuu niinikään riippumatta oliko vainaja nainen vai mies.

En ymmärrä miksi sukupuolta täytyisi kirjata väestörekisteriin ollenkaan. Huoltajuudetkin voitaisiin nykyistä vapaammin myöntää ei-sukulaisille (muk.luk. homopareille, joskin homoparien homoparius muuttuu juridisesti triviaaliksi, jos kummankaan puolison sukupuolta ei ole juridisesti rekisteröity), jos sen ei katsota olevan lapsen edun vastaista. Se verisukulaisuus ei merkkaa siis mitään. Juu-juu, YK:n ihmisoikeusjulistus sanoo jotakin oikeudesta tuntea verisukulaisensa. Se oikeus ei toteudu nytkään (esim. esiaviollinen seksi, puolison pettäminen tai puolison kuolema), ja sillä artiklalla voisi pyyhkiä persettä.

Itseasiassa minä suosittelen, että puolueen agendaan voitaisiin kirjata johonkin sopivaan kohtaan: ”Piraattipuolue katsoo, että YK:n ihmisoikeusjulistuksella tulee pyyhkiä persettä, ja ihmisoikeudet tulisi määritellä yksilönvapaudellisista näkökulmista käsin.” (trollface.png)

___

Kannatat niinikään ”Sukupuoli”-otsikoidun kappaleen poistoa, joka koskee sukupuolen rekisteröintiä ja tämän tiedon käsittelyä, sekä inter- & transsukupuolisten fyysistä koskemattomuutta. Olisi kiva, jos edes yrittäisit perustella näitä muutosehdotuksia.