Reply To: Keskustelua puolueohjelman muuttamisesta

Etusivu Foorumit Arkisto Kevätkokous 2013 Keskustelua puolueohjelman muuttamisesta Reply To: Keskustelua puolueohjelman muuttamisesta

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 30.6.2013 at 22.18
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Edelliseen lisäten:

Kappaleessa ”Sukupuoli” (rivit: 313-319) käsitellään mm. transsukupuolisuutta ja sukupuolenvaihdosleikkausta ja sitä kuinka yhteen sukupuoleen määrättyä ei tulisi lähtökohtaisesti kastroida (ilman asianomaisen pyyntöä).

Kappaleessa voitaisiin niinikään puuttua transsukupuolisten leikkelyn lisäksi myös intersukupuolisten vastentahtoiseen leikkelyyn. Intersukupuolinenhan on biologiselta sukupuoleltaan epävarma. Näitä vauvoja leikellään usein lääkärin mututuntumaan perustuen jompaan kumpaan sukupuoleen… lähinnä jotta yhteiskunta voi täyttää fetissinsä antaa vauvalle tämän jälkeen yksikäsitteinen sukupuoli (meni sen arvaaminen lääkäriltä sitten syteen tai saveen).

Intersukupuolisten oikeus säilyä sukupuolellisesti määrittelemättömänä ainakin siihen ikään asti, jolloin hänelle on alkanut muodostua sukupuoli-identiteetti tai jolloin hänen biologinen sukupuolensa olisi luotettavammin todettavissa, toteutuu toki paremmin, jos ihmisen sukupuolta ei tarvitisi väestörekisteriin kirjata. Tämä kappale siis tukee intersukupuolisten oikeuksia, mutta pitäisikö asia huomioida kappaleessa verbaalisemmin?