Reply To: Keskustelua puolueohjelman muuttamisesta

Etusivu Foorumit Arkisto Kevätkokous 2013 Keskustelua puolueohjelman muuttamisesta Reply To: Keskustelua puolueohjelman muuttamisesta

Julkaisija Vastaukset
jln # Posted on 2.7.2013 at 11.55
Profiilikuva käyttäjästä jln

Itse asiassa miksi lainsäädännössä ylipäätään pitää ottaa kantaa avio/avoliittoihin tai rekisteröityihin(pari)suhteisiin? Nuohan ovat loppujen lopuksi ihmisten välisiä sopimuksia/järjestelyitä, miksi valtion pitäisi sotkeentua niihin millään tavalla? Ei pitäisi olla eduskunnan tai oikeastaan meidänkään päänsärky miettiä millaisia suhteita saa olla minkäkin sukupuolien välillä ja kuinka monen kanssa ja miten niitä sovitellaan yhteen, eivätköhän suhteeseen hankkiutuvat voi sopia nuo asiat ihan keskenään ja kirjata paperille tarpeen mukaan. Tällä päästäisiin puolueohjelmankin suhteen helpolla.

Tuo lienee tosin pidemmän aikavälin tavoite, liikkeelle hyvä lähteä tuosta että saadaan lainsäädäntö nyt aluksi edes sukupuolineutraaliksi. Kannatan myös avoliitto-käsitteen poiston ottamista ohjelmaan saman tien, ei voida olettaa että on tehty jotain yhteistaloussopimuksia vain sen perusteella että jotkut sattuvat asumaan samassa osoitteessa, sukupuolesta riippumatta.