Reply To: Keskustelua puolueohjelman muuttamisesta

Etusivu Foorumit Arkisto Kevätkokous 2013 Keskustelua puolueohjelman muuttamisesta Reply To: Keskustelua puolueohjelman muuttamisesta

Julkaisija Vastaukset
jln # Posted on 4.7.2013 at 22.59
Profiilikuva käyttäjästä jln

Tuosta Eurooppaohjelmasta osui silmään vielä pari juttua:

1012: EU:n budjetti on tällä hetkellä verrattain pieni, ja muodostaa vain prosentin EU-maiden yhteenlasketusta bruttokansantuotteesta.

Eurooppatiedotuksen mukaan Suomi maksoi vuonna 2011 EU:n budjettiin 652,1 miljoonaa euroa eli noin 123 euroa kansalaista kohden. Enpä tuota nyt kuitenkaan ihan merkityksettömänäkään pitäisi.

1016: EU:n budjetin painopistettä tulee siirtää tieteen ja teknologian rahoitukseen

Miksi EU:n oikeastaan pitäisi rahoittaa tiedettä ja teknologiaa? Mikseivät jäsenvaltiot voi rahoittaa niitä sen verran kuin itse haluavat, miksi sotkea siihen EU:n byrokratiaa?

Yhdeksi syyksi mainitaan riippumattomuus kansallisvaltioista, mutta sen sijaan tulisi vain riippuvuus EU:sta, enkä nyt sanoisi sitä välttämättä parannukseksi. Ja yhteistyötä valtiot voivat toki harrastaa vapaaehtoisesti keskenään muutenkin halunsa mukaan, ei siihenkään EU:ta tarvita.

Sinänsä samaa mieltä että maataloustukien merkitystä EU:n budjetissa pitäisi vähentää, tosin mieluiten sen saisi lakkautaa kokonaan. Maataloustuet eivät ole hyvä idea kansallisella tasolla, eivätkä ne ole yhtään sen parempi idea EU:n tasollakaan.

Omasta mielestäni ainut asia mihin EU saattaisi tarvita budjettia oman byrokratiansa pyörittämisen lisäksi olisi aluetuet rikkaamilta jäsenmailta köyhemmille, tosin niissäkin on riskinä että ne hyödyttävät lähinnä kohdemaiden omaa byrokratiaa ja eliittiä rivikansalaisten sijaan.

  • tätä vastausta muokkasi 5 vuotta, 2 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä jln jln.