Reply To: Keskustelua puolueohjelman muuttamisesta

Etusivu Foorumit Arkisto Kevätkokous 2013 Keskustelua puolueohjelman muuttamisesta Reply To: Keskustelua puolueohjelman muuttamisesta

Julkaisija Vastaukset
kivasatu # Posted on 13.6.2013 at 8.16
Profiilikuva käyttäjästä kivasatu

En ota tässä postauksessani kantaa ohjelmaesityksen sisältöön, vaan vastaan ainoastaan tiikin esittämiin väitteisiin.

tiikki:

Se, että itse haluaisit piraattipuolueesta yleispuolueen, ei tarkoita sitä, että puolueen johto olisi valehdellut. Mielestäni on kohtuutonta, että levität tällaista valehteluväitettä ympäriinsä, mm. tällä foorumilla sekä puolueen irc-kanavalla. Perustelet puoluejohdon valehtelevan, koska omat tulkintasi jäsenkyselyn tuloksista ovat erilaiset ja omasta mielestäsi oikeammat kuin muiden tulkinnat.

Voin kertoa sinulle, että tulkintasi jäsenkyselyn tuloksista ovat väärät. Etkä saa tulkinnoistasi yhtään oikeampia väittämällä puoluejohdon toimintaa vilpilliseksi.

Puolueohjelman laajuudesta kysyttäessä 24 prosentin mielestä puolueohjelman pitäisi olla yleispuoluetyyppinen, 76 prosentin mielestä ei pitäisi. Mielestäni tässä on ihan selvä ero. Enemmistö ei ole yleispuoluemallin kannalla.

Toisessa kysymyksessä kysyttiin puolueen aktiivimäärän ja kannatuksen kasvattamisesta, ja yhtenä vastausvaihtoehtona oli “ohjelman laajentaminen yleispuolueen suuntaan” siten, että muita ohjelman laajentamiseen liittyviä vastausvaihtoehtoja ei ollut tarjolla. Tässä kohtaa kaikki laajentamisen kannalla ylipäätään olleet lienevät valinneet ko. vastausvaihtoehdon, sillä sehän pitää sisällään sekä yleispuolueeksi laajentamisen että maltillisen laajentamisen. Ratkaisevaa on että tuossa vastausvaihtoehdossa on sanavalinta “yleispuolueen suuntaan”. Siis suuntaan-sana. Siinä ei ole “yleispuolueeksi”. Muuta huomioitavaa tässä on se, että tämän vaihtoehdon valitsi 37 prosenttia kysymykseen vastanneista, 63 prosenttia ei valinnut.

Näiden kysymysten vastauksia ei voi verrata keskenään, koska näissä kysyttiin eri asioita. Näissä siis myös vastattiin eri asioihin, ja eri mitalla keskenään. Tulkittaessa ei siis voida laskea näiden kysymysten vastauksia yhteen. Jos taas kummassakin olisi kysytty samaa asiaa ja samalla mitalla, vastauksia voisi verrata, mutta silloin riittäisi, että kysytään kerran. Miksi yhdestä ja samasta asiasta kysyttäisiin samassa kyselyssä kahdesti? Tuloshan olisi kummallakin kerralla sama ja näinollen toinen kysymys olisi turha. Jos kyselyssä olisi ollut kolmaskin kysymys eri asiasta ja vastausvaihtoehdoissa olisi mainittu yleispuolue jollakin tavalla, sinun tulkinnallasi saataisiin vieläkin suurempi kannatus yleispuolueelle. Mitä enemmän siis yleispuolue mainittaisiin kyselyssä, sitä enemmän yleispuolueen kannatus mielestäsi nousisi, vaikka se todellisuudessa pysyy samana.

Olet laskelmillasi yrittänyt todistaa, että kyselyyn vastanneista enemmistö kannattaisi ohjelman laajentamista yleispuolueeksi. Mainitsemastasi 209 vastaajaa 494 kyselyn kokonaisvastaajamäärästä tulee prosenteissa noin 42. Kuitenkin laajentamista koskevassa kysymyksessä yleispuolue sai vain 24 prosentin kannatuksen. Jos yleispuoluetta kannattaisi todellisuudessa 42 prosenttia, miksi ensimmäisessä kysymyksessä yleispuolueen kannatusprosentti ei ole 42 tai edes sinne suuntaan? Mihin ovat hävinneet ne 18 prosenttia tuosta välistä? Eivätkö ihmiset olekaan vastanneet laajentumiskysymykseen totuudenmukaisesti?

Tässä nämä ko. jäsenkyselyn kohdat:

Mitä mieltä olet puolueohjelmasta?
Ohjelman pitäisi olla yleispuoluetyyppinen 24 %
Nykyistä jonkin verran laajempi 43 %
Nykyinen laajuus on hyvä 30 %
Nykyistä suppeampi 3 %

Mitkä ovat mielestäsi tärkeimpiä asioita Piraattipuolueen kannatuksen ja aktiivimäärän kasvattamiseksi?
Ohjelman laajentaminen yleispuolueen suuntaan 37 %
Räväkämpi julkisuuskuva 35 %
Asiallisempi julkisuuskuva 41 %
Uskottavampien ehdokkaiden hankkiminen 59 %
Lisärahoituksen hankkiminen 34 %
Jatkaminen samalla linjalla kuin aiemminkin 17 %

[Lähde: http://arkisto.piraattipuolue.fi/tilastot/kysely_2013/piraattipuolue-kysely_2013_yhteenveto.pdf ]