Reply To: Keskustelua puolueohjelman muuttamisesta

Etusivu Foorumit Arkisto Kevätkokous 2013 Keskustelua puolueohjelman muuttamisesta Reply To: Keskustelua puolueohjelman muuttamisesta

Julkaisija Vastaukset
tiikki # Posted on 13.6.2013 at 9.39
Profiilikuva käyttäjästä tiikki

Nyt voisin siirtyä kommentoimaan erinäisiä kohtia ehdotetuissa ohjelmissa. En tässä puutu siihen mistä olen erimielinen ohjelmassa, vaan yleisempiin seikkoihin.

Näiden ehdotusten jäljiltä puolueelta puuttuu yhä LINJAT. Yksittäiset heitot eri aiheista ei muodosta linjoja, joista voi johtaa mielipiteitä muihin kysymyksiin. Linjojen vetämisen viivyttely vain pahentaa puolueen sisäistä hajaannusta ja aiheuttaa yhä verisimpiä riitoja tulevaisuudessa.

Nyt esitetyt ohjelmat ovat aivan liian sidonnaisia tähän hetkeen toimiakseen pitkäaikaisena ohjenuorana puoleen tuleviin lausuntoihin ja ohjelmiin.
Pahin esimerkki tästä on tämä:
”Valtio ei voi paria vuotta pitempään jatkaa nykyistä velkaantumista.”
Miten hyvin tämä pitää paikkansa vuoden päästä EU-vaaleissa, entä 2015 eduskuntavaaleissa, tai muissa tulevissa vaaleissa?

Talouspoliittinen linja (vasen/oikea) on pakko määritellä, sillä kaikki kansanedustajien ja euroedustajien tehtävät pyörivät täysin rahan ympärillä. Mistä valtio ja EU saavat rahat ja mihin ne käytetään. Tämän merkitys on vielä suurempi meillä kuin monella muulla puolueella sillä ehdokkainamme on ollut käytännössä kommunisteista yövartijavaltiota ajaviin ja se tekee meidän äänestämisestä arpapeliä edustajan tärkeimmän tehtävän osalta.

Käytännössä koko maatalouspolitiikka on tiivistetty tähän:
”Suorista yritystuista, mukaan lukien kansalliset maataloustuet, on pääosin luovuttava. Yritystuet aiheuttavat tehottomuutta, ovat kuluttajien kannalta vahingollisia ja altistavat korruptiolle. Maataloustuet ovat täysin liioiteltuja verrattuna alan painoarvoon nykyaikaisessa taloudessa. Poistamalla suurin osa yritystuista ja kansallisista maataloustuista saavutettaisiin ainakin miljardin säästöt.”
Vastaavasti kuinka yhteiskunnan tulee tehdä ohjelmistohankinnat vievät puoli sivua.

Maatalous työllistää (suoraan ja epäsuorasti) noin 300 000 suomalaista, kun taasen koko informaatio ja viestintätoimiala työllistää 100 000. Lisäksi Suomessa on liki 740 000 metsänomistajaa (kuuluu myös maatalousalaan).

Turvallisuuspolitiikkakin on käytännössä ohitettu täysin. Puolustuspolitiikka on käytännössä romutettu vaatimalla sekä asevelvollisuuden lopettamista ja kieltämällä EU:n yhteisen armeijan. Sisäinen turvallisuus (poliisi) mainitaan vain EU-politiikassa rajoittamalla yhteistyötä.

Ohjelmassa yhä kummittelee kesäajan poisto. Se on kyllä hyvä idea, mutta ei se mitään ohjelmatason asiaa ole kun ohjelmista puuttuu oikeasti merkittäviä asioita.