Reply To: Keskustelua puolueohjelman muuttamisesta

Etusivu Foorumit Arkisto Kevätkokous 2013 Keskustelua puolueohjelman muuttamisesta Reply To: Keskustelua puolueohjelman muuttamisesta

Julkaisija Vastaukset
Letesgubbe # Posted on 10.6.2013 at 15.36
Profiilikuva käyttäjästä Letesgubbe

Saako kannatusta seuraava ajatus (Talouspolitiikka osioon)?

Työnimi ”Yksilön ajalle hintalappu”

Taustaa:
Tällä hetkellä kansalaisen aika on ilmaista. Siitä seuraa, että erilaisia palveluja (yksityisiä ja yhteiskunnan) suunniteltaessa optimointi tapahtuu palveluja tarjoavan organisaation näkökulmasta. Kokonaistaloudellisuus jää osaoptimoinnin jalkoihin. Tämä siis tarkoittaa käytännössä sitä, että säästääkseen pienipalkkaisen asiakaspalvelijan palkan verran rahaa, organisaatio jonotuttaa asiakkaita kohtuuttomasti. Ja miksei jonotuttaisi, kun se ei mitään organisaatiolle maksa!

Muutos:
Yksilön ajalle hintalappu, ihan mikä vain, ei tarvitse olla paljoa, 5e/h riittää.

Seuraukset:
Yksilö voi paljon helpommin ja yksiselitteisemmin hakea vahingonkorvausta kun häntä kohdellaan asiattomasti (jonotutetaan turhaan).
Tällöin kannattavuuslaskelmat menevät uusiksi, eli organisaatiot palkkaavat hieman lisää väkeä tai tekevät nettipalvelunsa toimivammiksi.
Tällöin
– Toiminta tehostuu => kansantalous hyötyy (asiakkaat voivat tehdä hyödyllistä työtä jonottamisen sijaan)
– Työllisyys paranee
– Palvelujen hinnat voisivat periaatteessa nousta, mutta käytännössä näin tuskin tapahtuu, sillä palvelujen hinnoittelu on jo ajat sitten irronnut tuotantokustannuksista ja hinnat perustuvat vain asiakkaiden maksukykyyn ja -halukkuuteen. Todennäköisemmin marginaaliset lisäkustannukset kohdistuisivatkin palvelun myynnistä saatavaan voittoon.

  • Tätä vastausta muokkasi 5 vuotta, 6 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä Letesgubbe Letesgubbe. Syy: typon korjaus