Reply To: Lisäys puolueohjelmaan: Vaalipiirit tulee poistaa

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Lisäys puolueohjelmaan: Vaalipiirit tulee poistaa Reply To: Lisäys puolueohjelmaan: Vaalipiirit tulee poistaa

Julkaisija Vastaukset
jln # Posted on 14.8.2014 at 10.13
Profiilikuva käyttäjästä jln

Jos paikalliset haluvat paikallista edustusta ja äänestävät pelkästään paikallisia ehdokkaita, kyllä heitä tulee silloin myös valituksi samalla lailla kuin ennenkin. Mikäli paikkakunnalla on hyviä ehdokkaita saattaa heitä tulla valituksi ennemmänkin kuin nykyään, kun voivat saada ääniä myös muualta Suomesta.

Itse tosin en ymmärrä alueellisen edustuksen tärkeyttä. Mitä etua äänestäjälle on siitä että edustaja sattuu asumaan tai on joskus asunut lähistöllä? (Eikä välttämättä edes sitäkään, eihän vaalipiirin ehdokkaaksi pääsemiseen tarvitse oikeasti asua kyseisessä vaalipiirissä tai olla edes koskaan käynyt siellä.) Ainoa syy mitä keksin on se, että jos ajattelee, että edustajien pääasiallinen tehtävä on pumpata valtiolta mahdollisimman paljon rahaa ja etuisuuksia omalle paikkakunnalle.

Joka tapauksessa minusta kuuluu kuitenkin olla äänestäjän päätettävissä haluaako äänestää nimenomaan paikallista ehdokasta vai ei, sen sijaan että siihen pakotetaan.