Reply To: Lisäysehdotus periaateohjelmaan: Ympärileikkausten kielto

Etusivu Foorumit Arkisto Kevätkokous 2013 Lisäysehdotus periaateohjelmaan: Ympärileikkausten kielto Reply To: Lisäysehdotus periaateohjelmaan: Ympärileikkausten kielto

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 5.7.2013 at 21.37
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Kannattaisin, mutta puoluehallituksesta on annettu sellainen tulkintaohje, että milloin kokousaloite koskee puolueohjelmaa, tästä ei ole pakko laatia erillistä kokousaloitetta, koska puolueohjelma on kokonaisuudessaan asetettu muokkauspöydälle.

Ts. on tärkeää, että muistamme ottaa asian puheeksi puoluekokouksen aikana, olimme sitten fyysisesti paikan päällä tai etäosallistujina.

Pitäisi varmaan etukäteen miettiä minne tuo ns. ”pippelikannanotto” pitäisi agendaan kirjata. Tietyllä tapaa se liittyy sukupuoliseen tasa-arvoon (koska Korkeimman oikeuden tuomiot ovat olleet seksistisiä poikavauvoja kohtaan), mutta asia liittyy vahvasti myös lasten oikeuksiin yleisesti ihmisoikeuksien vastaisena eli ei yksinomaan sukupuoliseen tasa-arvoon liittyen.

Sukupuolista tasa-arvoa koskevaan kappaleeseen on mietitty muutakin korjailua, mm. sukupuoleltaan epävarmojen (=interseksuaalit) vauvojen genitaalialueiden rauhoittamiseksi, eli jotta vauvasta ei leikeltäisi kumpaakaan sukupuolta ennen lapsen sukupuoli-identiteetin muovautumista tai luontaisen sukupuolen käymistä enemmän ilmeiseksi ikääntymisen myötä. Jos vauvojen genitaalialueita halutaan rauhoittaa mm. lääkäreiltä, jotka haluavat arvata vauvan sukupuolen ja korostaa sitä kirurgisesti, samaan kappaleeseen voitaisiin myös rajata mm. uskonnoliset sekä muut epälääketieteelliset syyt.

Kyllä se sinne jonnekin kuitenkin saadaan. Varmaan tahtotilakin on olemassa. Paikkaa täytyy miettiä, ettei puolueohjelmasta tule töksähtelevää luettavaa.