Reply To: Muutos puolueohjelmaan: Asevelvollisuuskannan tarkentaminen

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Muutos puolueohjelmaan: Asevelvollisuuskannan tarkentaminen Reply To: Muutos puolueohjelmaan: Asevelvollisuuskannan tarkentaminen

Julkaisija Vastaukset
mikko.nummelin # Posted on 11.8.2014 at 14.10
Profiilikuva käyttäjästä mikko.nummelin

Olen käsittänyt, että tässä Karvisen aloitteessa on oman aloitteeni tavoin nimenomaan ideana se, että kansainvälinen turvallisuuspoliittinen tilanne ei tällä hetkellä salli Suomen luopua asevelvollisuudesta ainakaan kovin pikaisesti ja Piraattipuolueen siksi haluttaisiin irtautuvan aiemmasta jyrkemmästä asevelvollisuuden vastaisesta kannastaan. Voi olla jonkin verran toistoa, mutta asevelvollisuuden vastaisesta kannasta aiheutuu mielestäni Piraattipuolueelle vakava imagohaitta, jos puolue siksi mielletään yleisestikin maanpuolustusvastaiseksi tai assosioidaan ns. ”punaiseen rauhanliikkeeseen”.

Samalla kuitenkin yritetään tehdä kaikki voitava tasa-arvo-ongelmia ja asevelvollisille aiheutuvia henkilökohtaisia haittoja vastaan niissä raameissa, missä se on uskottavan maanpuolustuksen takaamiseksi mahdollista.