Reply To: Muutos puolueohjelmaan: Seksuaalisuus ja avioliitto

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Muutos puolueohjelmaan: Seksuaalisuus ja avioliitto Reply To: Muutos puolueohjelmaan: Seksuaalisuus ja avioliitto

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 14.8.2014 at 1.28
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Onko tähän tullut vielä yhtäkään kannatusta?

No, ei sikäli, että asiaa kannattaisi hosumalla tehdä. Tämä on PALJON monimutkaisempi asia kuin sukupuolineutraali avioliitto tämä lukumääräneutraali avioliitto, eikä tätä pitäisi juosten kusta vaikka kannattaisikin perusajatusta.

Itse olen sitä mieltä, että avioliiton määrämuotoisuudesta (siis siitä, että se säädellään lailla) pitäisi hankkiutua tyystin eroon, mutta tämä ei poissulje sukupuolineutraalin avioliittolain kannattamista siihen asti, kunnes avioliitosta päästään tyystin eroon. (Homoavioliitot tulevat lisäämään konservatiivien halukkuutta päästä eroon koko avioliittolaista, joten se on myös hyvä, pragmaattinen trolliratkaisu sopimusvapaudellisen, vapaan avioliiton puolesta.)

Vapaassa sopimusoikeudessa lukumääräneutraalius toteutuu parhaiten, eikä valtion täydy säädellä sitä onko kyseessä monta avioliittoa eri henkilöiden välillä vai yksi avioliittosopimus monen välillä. Toki tämä edellyttää mm. lukumääräneutraalia lakia juridisesta vanhemmuudesta sekä lukumääräneutraalia rekisteriä tapaamisoikeudesta sairaskohtauksen yhteydessä, yms. En vaan näe miksi näitä pitää sitoa avioliittoon, ja miksi vanhemmuuksista ja edunvalvonnoista ei voisi sopia ei-puolisoiden kanssa.

Mutta joo… paljon keskustelua ja parannusehdotuksia tekstille, mutta ei toistaiseksi kannatusta (ellen ole missannut jotakin välistä). Vähän myöhäistä alkaa brainstormaamaan jotakin hienoa yhteiskuntamallia, kun pitäisi olla valmis ehdotus puoluekokoukselle. Homma pitäisi nähdä kokonaisuudessa, jos alkaa tekemään villejä ehdotuksia. Joku yleinen ”jees lukumääräneutraalille avioliitolle” on kuin tyhjänä allekirjoitettu sopimuspaperi.