Reply To: Muutos puolueohjelmaan: Seksuaalisuus ja avioliitto

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Muutos puolueohjelmaan: Seksuaalisuus ja avioliitto Reply To: Muutos puolueohjelmaan: Seksuaalisuus ja avioliitto

Julkaisija Vastaukset
jln # Posted on 14.8.2014 at 21.14
Profiilikuva käyttäjästä jln

Vähän olisin myös sillä kannalla että alkuperäinen muotoilu olisi ehkä kuitenkin parempi. Itse tavoitteesta varmaan ollaan samaa mieltä, eli henkilöiden välisten liittojen tulee olla sukupuolineutraaleja, niiden juridinen solmiminen tulee erottaa mahdollisista uskonnollisista seremonioista eikä lukumäärääkään ole syytä rajoittaa. Mutta nämä ovat jo tuossa nykyisessäkin versiossa.

Sukupuolineutraalius ja solmimisoikeuden siirtäminen pelkästään maistraateille onnistunevat suhteellisen helposti nykyistä lakia muuttamalla. Sen sijaan lukumäärään vapauttaminen on astetta isompi operaatio joka vaatinee varsin monen lain pistämistä remonttiin.

Helpointa tuo saattaisi tosiaan olla että yksinkertaisesti poistetaan koko avioliittolaki ja kaikki viittaukset siihen lainsäädännöstä. Loppujen lopuksi, miksi valtion tulisi säädellä ihmisten välisiä suhteita laeilla tai kohdella kansalaisia eri tavalla riippuen siitä ovatko nämä ihmissuhteessa vai eivät? Kysymyshän on kuitenkin puhtaasti henkilöiden välisestä sopimuksesta. Tällä säästyttäisiin myös siltä, että avioliittolakia jouduttaisiin muuttamaan joka kerta erikseen kun tulevaisuudessa tulee tarve jollekin uudenlaiselle ihmissuhdemuodolle.

Tästä pitäisi kuitenkin tehdä harkittu muotoilu ajan kanssa, mikä ei ehkä tällä aikataululla onnistu, joten täytynee tyytyä nykyversioon. Onpa siinäkin kuitenkin varsinaiset pointit jo sanottu.

P.S. Kannatan myös tuota Marian sukupuolen muutos -> korjaus -ehdotusta. Pitäisiköhän siitä tehdä oma erillinen muutosehdotuksensa?