Reply To: Muutos puolueohjelmaan: Seksuaalisuus ja avioliitto

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Muutos puolueohjelmaan: Seksuaalisuus ja avioliitto Reply To: Muutos puolueohjelmaan: Seksuaalisuus ja avioliitto

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 8.8.2014 at 17.41
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Tämä on tällainen ehdotus, että en kannata. En kyllä kannata nykymuotoiluakaan.

Homoavioliitto on (toisin kuin Nummelin antaa ymmärtää) todella helppo implementoida nykyiseen lakiin. Sukupuolella on hyvin vähän tekemistän lainsäädännön kanssa nytkään paitsi sen suhteen ketä voi vihkiä. Lukumääräneutraali avioliittolaki on ongelmallinen, koska avioliitto mielletään kahdenkeskiseksi sopimukseksi hyvin monessa kohtaa lakia. Sen vaikutukset ulottuvat kaikkialle sosiaaliturvasta avioeroihin.

Vaikka avioliitto olisi yhä kahden keskinen sopimus, mutta näitä sopimuksia voisi solmia useampia, voidaan yhä kysyä, että täytyykö muilta puolisoilta kysyä lupa vaikka he eivät ole osallisina näissä rinnakkaisissa avioliitoissa (jotka ovat siis rinnakkaisia vain toiselle osapuolelle).

Esim. A ja B ovat naimisissa. B tahtoo naida C:n ottamatta avioeroa A:sta. Onko A:lla mitään oikeutta vastustaa B:n rinnakkaista avioliittoa?

Toinen sekasotku saadaan aikaan avioeron tapahtuessa, kun ositetaan omaisuutta. Oletetaan että ”A x B x C”, mutta niin että ei ”A x C. Jos ”A x B” purkautuu avioeron kautta, miten B:n omaisuus osiutuu? Jos sekä ”A x B” että ”B x C” ovat purkautuva, vaikuttaako avioerojen järjestys ositumisiin ja rahojen jakoihin?

Oma kysymyksensä sitten on, että muodostetaanko häröpallo kolmella kahdenkeskisillä sopimuksilla, esim. ”A x B” + ”A x C” + ”B x C” vai yhtenä kolmen henkilön sopimuksena ”A x B x C”.

Onko olemassa MITÄÄN ”lukumääräneutraaleja” avioliittomalleja? Koska minusta tuntuu tajuttoman tyhmältä promotoida lukumääräneutraalia avioliittoa (tai rekisteröityä parisuhdetta), jos tämän avioliiton luonnetta ei ole määritelty. Avioliitto kuitenkin on lakimääreinen, eikä vapaa…

TL;DR: olisiko sitten parempi, jos vaan kumottaisiin avoliiton lisäksi koko Avioliittolaki? Tällöin häröpalloilijat voivat kirjoittaa täysin vapaamuotoiset sopimukset keskinäisistä suhteistaan juuri siten kuin heille itselleen parhaiten sopii, ilman valtion besserwissereiden ohjeita.