Reply To: Muutos puolueohjelmaan: Seksuaalisuus ja avioliitto

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Muutos puolueohjelmaan: Seksuaalisuus ja avioliitto Reply To: Muutos puolueohjelmaan: Seksuaalisuus ja avioliitto

Julkaisija Vastaukset
mikko.nummelin # Posted on 7.8.2014 at 10.30
Profiilikuva käyttäjästä mikko.nummelin

Kun lukee näitä aloitteita, ymmärtää hyvin, miksi eduskunnassa muutkin kuin konservatiivisimman laidan edustajat saattavat alkaa harata sukupuolineutraalin avioliittolain kansalaisaloitetta tai muita siihen liittyviä hankkeita vastaan. Perinteisenä perusteena sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta on esitetty, ettei se olisi keneltäkään pois ja heteroparien avioliitot säilyttäisivät myös arvonsa ja pyhyytensä sikäli kun avioliiton osapuolet omassa elämässään sen pystyvät osoittamaan.

Kirkollisella vihkimisellä on edelleen suuri merkitys suomalaisessa avioliittoperinteessä ja mahdollisuus tähän koetaan kirkon jäsenistössä lähes kauttaaltaan tärkeäksi. Tämä aloite ei ole kuitenkaan ainoa, jossa kirkollisen vihkimisen oikeus haluttaisiin kumota, vaan asiaa on sivuttu jopa piispojen taholta kirkollisessa keskustelussa kun vihkimisoikeuden poistoa on pidetty pienempänä pahana kuin pappien pakottamista vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja.