Reply To: Muutos puolueohjelmaan: Sukupuolen vaihtamiseen -> Sukupuolen korjaamiseen

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Muutos puolueohjelmaan: Sukupuolen vaihtamiseen -> Sukupuolen korjaamiseen Reply To: Muutos puolueohjelmaan: Sukupuolen vaihtamiseen -> Sukupuolen korjaamiseen

Julkaisija Vastaukset
JoonasD6 # Posted on 16.8.2014 at 18.53
Profiilikuva käyttäjästä JoonasD6

Kannatan ehdotusta.

Kyseessä ei ole poliittisesti korrekti paska, vaan kyse on useiden transsukupuolisten kokemuksen kunnioittamisesta. (En käsitä, miksi -korjaus olisi vain ”poliittisesti korrektia”.)

Jos tätä ei vaihdeta, hyvin useat transtahot tulevat tämän vuoksi pysymään loitolla meistä. Tähän ei kannata suhtautua ”no sittenpä pysyvät”, vaan me tarvitsemme tuota yhteistyötä ja he liberaaleja poliitikkoja. On helpompaa muuttaa meille tuota yhtä sanaa kuin yrittää saada muiden subjektiivinen kokemus muuttumaan. Muutos ei ole mikään menetys meille.

Itsekin ajattelin pari vuotta sitten, että -vaihdos olisi jotenkin neutraali ilmaisu, mutta tämä ei pidäkään paikkaansa. Prosessin läpikäyvälle transsukupuoliselle kyseessä ei missään vaiheessa ole kyseessä sukupuolen vaihtaminen jostakin sukupuolesta toiseen. Tämän vuoksi kyseessä ei ole vaihdos (paitsi juridisessa mielessä, mikä nyt onkin toissijaista) — sukupuolta ei voi vielä nykyteknologialla vaihtaa, mutta omaa kehoaan voi korjata vastaamaan paremmin koettua sukupuoli-identiteettiä.

(Ja ei, se ei ole transihmisten mielestä loukkaavaa, että sana korjaus implikoisi jotain ”vikaa”. En voi kokemattomana ulkopuolisena voi heidän puolestaan mennä pätemään.)