Reply To: Muutos puolueohjelmaan: Sukupuolen vaihtamiseen -> Sukupuolen korjaamiseen

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Muutos puolueohjelmaan: Sukupuolen vaihtamiseen -> Sukupuolen korjaamiseen Reply To: Muutos puolueohjelmaan: Sukupuolen vaihtamiseen -> Sukupuolen korjaamiseen

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 14.8.2014 at 22.55
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Sitatoinpa itseäni tuosta toisesta aloiteketjusta:
Millä tavoin sukupuolielimen leikkely olisi ”korjaus”? Sikäli, kuin minä ymmärrän, transsukupuolisuus on mielisairaudeksi luokiteltu tila, jossa ihmisen masennusta ja sukupuolista dysforiaa lievitetään muuttamalla hänen ruumista mielisairauden tuottamaan käsitykseen minuudesta. Jos puhumme ”korjauksesta” tunnustamme päänsisäisen käsityksen olevan todellinen sukupuoli.

Tällöin rationaalisuuden nimissä meidän tulisi tunnustaa mm. otherkinit oikeasti ei-ihmisiksi heidän minä-käsityksensä mukaan, riippumatta voidaanko heitä ”korjata” ei-ihmisiksi leikkaamalla. Tuleeko esim. ketuksi itsensä uskovaa mieltää ketuksi (jota vaan ei ole vielä ”korjattu” ”oikeaan” eläinlajiin)? Voidaanko hänet ampua metsästyskauden aikana, koska hän ei ole ihminen ja miksi ei voitaisi, sillä eihän kettuihin sovelleta ihmisoikeuksia? (Olisi myös syrjivää kohdella häntä eri tavoin kuin oikeita kettuja. Itse asiassa käsitys ”oikeista ketuista” on syrjivää transkettuja kohtaan.)

Käsite ”sukupuolen korjaamisesta” on poliittisesti korrektia PASKAA, jos suoraan sanon, ja tuskin kukaan, joka vetelee hernettä nenäänsä tässäkin ketjussa ”sukupuolenvaihdoksen” käyttämisestä kuitenkaan veisi käsitettä ”korjailusta” rationaaliseen lopputulokseensa eli subjektiivisen todellisuuden (=päänsisäinen) objektivisointiin (=se mihin ryhmään hänet tulee lukea yhteiskunnassa). Maailma ei vaan voi toimia sillä tavoin eikä sukupuolesta voida tehdä ainutta poikkeusta.

ts. en kannata aloitetta, ellei sitä edes uskalleta kirjoittaa auki yleiseen todellisuusrelativistiseen muotoonsa, jossa jokainen on oikeasti tasan sitä mitä kuvittelee olevansa ja vika on pään ulkopuolisessa maailmassa.