Reply To: Muutos puolueohjelmaan: tekijänoikeuden suoja-aika

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Muutos puolueohjelmaan: tekijänoikeuden suoja-aika Reply To: Muutos puolueohjelmaan: tekijänoikeuden suoja-aika

Julkaisija Vastaukset
mikko.nummelin # Posted on 7.8.2014 at 9.57
Profiilikuva käyttäjästä mikko.nummelin

Selkeintä olisi pitää kanta tässä asiassa nykyisellään. Venyttäminen 10:stä 20 vuoteen vaatisi perustelut siitä, miksi teoksen kaupallisen hyödyntämisen aikahaarukka 10-20 vuotta julkaisun jälkeen olisi erityisen merkittävä liiketoiminnalle. Totuushan on se, että nykyään teokset alkavat olla epäkaupalliseen käyttöön saatavilla suunnilleen heti julkaisuhetkellä YouTubessa ja elokuvien osalta usein puolikin vuotta riittää DVD-levyjen päätymiseen kaupoissa muutaman euron halpalaariin. Jos puhutaan muusikoiden tuloista, niissä live-esiintymiset ja niiden pääsymaksutulot ovat varmaan tärkeämmässä asemassa kuin äänitemyynti, kuvataiteilijoilla vastaavasti teosten saaminen näytille gallerioihin.

Taidealalla menestymiseen ei myöskään riitä pelkästään tekeminen vaan myös tekemisen poikkeuksellisen korkea laatu ja siitä kehittynyt hyvä maine. Ainakin useimmat muusikot tarvitsevat siihen oheen joka tapauksessa muun ammatin.