Reply To: Muutos puolueohjelmaan: tekijänoikeuden suoja-aika

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Muutos puolueohjelmaan: tekijänoikeuden suoja-aika Reply To: Muutos puolueohjelmaan: tekijänoikeuden suoja-aika

Julkaisija Vastaukset
kivasatu # Posted on 3.8.2014 at 12.26
Profiilikuva käyttäjästä kivasatu

Mielestäni tekijänoikeuden suoja-aikaa ei pitäisi sitoa tekijän kuolemaan, sillä se tekisi teokset eri arvoisiksi keskenään. Jos teos julkaistaisiin tänään, ja tekijä kuolisi illalla, suoja kestäisi vain vuoden. Jos taas tekijä ei kuole tyyliin ikinä, niin suojakaan ei ikäänkuin pääty.

Raoul, sanot perusteluissasi ”Tekijänoikeuden suoja-ajan lyhentäminen ei ole meille erityisen tähdellinen kohta.” Minun mielestäni taas se on yksi tärkeimmistä seikoista, miksi puolueemme on olemassa, ja miksi esim. minä olen liittynyt piraatteihin. Meidän kuuluu vaatia kaikkein eniten ja olla kaikkein tyytymättömimpiä esim. Järkeä-aloitteen vaatimusten tasoon. Lässyttelyt ei meille riitä!

Miksi sitten kymmenen vuoden suoja-aika on hyvä? Se tuo meille neuvotteluvaraa sitten, kun olemme hallitusneuvotteluissa. Vaadimme 10, saamme 20. Jos taas vaatisimme vaikkapa 40, emme tosiaan saisi sitä, vaan joutuisimme tyytymään johonkin paljon suurempaan lukemaan. Ja tekijänoikeusasiat olisivat varmasti ne ensimmäiset, joista neuvoteltaisiin hallitusneuvotteluissa. Ei siellä todellakaan aloitettaisi kannabiksesta, prostituutiosta, eutanasiasta tai pakkoruotsista.

Se miten pääsemme hallitusneuvotteluihin tai edes eduskuntaan, ei ole kiinni siitä, mitä ohjelmakohtiamme laimennetaan valtapuolueiden suuntaan, vaan siitä kuinka hyvin olemme esillä. Tarvitsemme mm. tilaa mediassa, lisää aktiiveja ja mainosrahaa sekä hyviä ehdokkaita.