Reply To: Piraattipuolueen sananvapauskanta tarkemmin

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattipuolueen sananvapauskanta tarkemmin Reply To: Piraattipuolueen sananvapauskanta tarkemmin

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 30.6.2012 at 2.12
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Iome: ”Ensinnäkin toi eka kohta, anonyymiys, vastuu yms, on mun mielestä tärkeä ja piracorea. Toinen kohta, pitääkö islamia ja somaleita saada solvata, vie huomion tuolta ekalta.”

Ne täydentävät toisiaan, vaikkakin toki anonyymius-juttua saisi puolustaa aktiivisemmin (en sotkisi ”vastuuta” siihen sanan merkityksen monitulkintaisuuden takia). Se ei tarkoita, että kohta #2 on huono.

On loogisesti todella hankala lobbata ykköstä, ilman kakkosta. Koska jos emme puolusta rasisteja (EDIT: puolusta rasistien SANANVAPAUTTA, koska aatteen kannattaminen ja aatteen olemassaolon luvallisuuden kannattaminen ovat täysin eri asiat), jotka toimivat omalla nimellään, me emme voi oikein puolustaa anonymiteettiä ja julkaisujavastuuttomuutta ja ennakkosensuurittomuuttakaan ilman, että joudumme ristiriitaan sen kanssa, että tätä linjausta käytetään anonyymin rasismin ilmaisemiseen.

Sallisimme siis anonyymin vihanpidon, mutta ei omalla nimellä tapahtuvan. Sallisimme siis omalla nimellään toimivien poliitikkojen ajojahdin (tosin sillä seurauksella, että Streisand-efekti vie heidät eduskuntaan), provosoisimme ajojahdin sallimisella heidän anonyymia kannattajakuntaa, ja radikalisoisimme mamukriitikot anonyymiksi vihayhteisöksi? Ei fiksua. Ei todellakaan fiksua.

On parempi, että mamukriitikot voivat toimia omalla nimellään (niin halutessaan) ja kantavat siitä vastuun (”on se aikas aasi ihmiseksi” -tasolla tuomioistuimen sijasta) kuin että (vähäisen suuruisia) sakkotuomioita jakelemalla puemme heidät joihinkin marttyyriviittoihin, samaan aikaan kun painostamme heidät, jotka eivät marttyyrinviittaa halua, painumaan maan alle murisemaan ja pysymään omiensa parissa.

Halla-aho kuitenkin on maltillinen ja hänen mielipiteensä epärasistisia. Se, että hän putkiaivoisena ajattelen politiikan olevan ainoastaan mamuasiaa, saa hänet näyttämään lähinnä typerykseltä (siitä huolimatta, että hän pureutuukin siihen yhteen ja ainoaan asiaan, josta hän on kiinnostunut, varsin syvällisesti) eikä suinkaan hirviöltä, jota hänestä halutaan tehdä (tai ainakaan niistä syistä, joista häntä hirviöksi maalataan, sillä hänen homokannanottonsa ovat minusta ihmisvihamielisiä).

___

Iome: ”Toisekseen, eka kohta on meidän vakavaa politiikkaa. Se on tylsää, mutta sihen meillä on mahdollisuus ottaa järkevästi kantaa. Toinen kohta menee enemmän suosion kalasteluksi vihervasemmiston vihaajilta.”

Perustat tämän olettamukselle, että vihervasemmiston kanta (positiivinen erityiskohtelu, arvorelativismi, yms.) on rationaalinen ja eettisesti oikea.

___

Iome: ”ettei suhtauduta vakavuudella esim. rasismiin. Ja esim. rasismin vähättely, poikkeaahan sen muiden puolueiden linjasta, mutta kuinka kestävää sellainen on?”

Onko se rasismin vähättelyä vai rasismin liioittelun puutetta? Ei kai kaikkien puolueiden ole pakko lähteä mukaan poliittisiin konsensuksiin. Mitä seuraavaksi?

Naisen euro? Pakkoruotsin vastustus on ihmisvihaa? Ulkomaisten pankkitukien vastustaminen on nihilismiä ja täydellistä välinpitämättömyyttä kreikkalaisista (erityisesti köyhäillistöstä)… ja toki myös rasismia?

Meille tungetaan semmoiset määrät aivan sanoinkuvaamatonta paskaa poliittisena konsensuksena, että täytyy uskaltaa olla selkä suorana ja vähintään kysyä perusteita ennen kuin menee mukaan joka ikiseen bandwagoniin. Muuten persut saavat monopolin tolkun puolustajina… ja onnistuvat tolkun rinnalla runnomaan läpi kaikkea ikävää ja radikaalisti epätolkullista (sukupuolista syrjintää, seksuaalista syrjintää, ikä”rasismia”, yms.)

Emme me pysty saamaan persuista paljoa ääniä, ainakaan heistä, jotka äänestävät persuja ihmisvihan takia, mutta jos he jatkavat ainoana ”tolkun” puolueena pitkään, he voivat lähteä vaikka uuteen nousuunkin.

Persuilla on myös ei-konservatiivista äänestäjäkuntaa ihmisissä, jotka haluaisivat negatiivisiin vapauksiin (eli juridiseen tasa-arvoon, eikä tasapäistämiseen) perustuvia ihmisoikeuksia. He ovat miesten puolue ja esim. median syyttelyt siitä, että VHM on hirviö ihminen, ärsyttää heitä. Totta kai se ärsyttää minuakin vaikka medialle toki sananvapautensa suon.

Eikä kyse ole edes siitä, että persut olisivat jotenkin erityisesti valittajia ja itkijöitä. Jos sukupuolet vaihdettaisiin ja media syyttäisi miehen sijasta naista meillä olisi yhteiskunnassa täysi helvetti irti ja lutkamarssi järjestettäisiin joka ikinen päivä.

Persut ovat kansalle äänestyskanava sukupuoliselle tasa-arvolle, koska se vastustaa radikaalifeminismiä… olkoonkin, että persut myös vastustavat aktiivista miesasiaakin (esim. aselvelvollisuus-kysymys).

On vähän aasinsilta, mutta tästä syystä minusta Piraattien kannattaisi laatia voimassaolevan puolueohjelman jo mahdollistava kannanotto vauvojen genitaalimutiloinnin (esim. ei-lääketieteellinen ympärileikkaus) kieltämiseksi… sukupuolineutraalisti. Moni katsoo, että tämä kosii persujen äänestäjiä. Se on totta, mutta EI siksi, että katson rasistien ja juutalaisvihaajien äänestävän meitä, vaan siksi, että se on miesasiaa, suoraselkäisyyttä ja tolkkua, jota ”liberaalipuolueet” eivät suostu ajamaan.

Keskusteluketju tähän toiseen aihepiiriin:
Poikalasten ympärileikkauksen kieltäminen

EDIT: Lisäsin sanan ”vauvojen” ja ”ei-lääketieteellinen” vaikka se kontekstista (sekä heille, jotka tuntevat minut ja sen, että en ole oikeasti sekopää silloin kun en trollaa) onkin selvä, että en ole
A) kieltämässä aikuisten yksilönvapauksia leikellä tai leikkauttaa omaa penistä tai vaginaa.
B) vaatimassa, että lapsen henki tai terveys joutuu vaaraan siksi, että on olemassa lääketieteellinen peruste korjata esinahkaa (tai penistä tai vaginaa).

EDIT: Puolusta rasisteja => puolusta rasistien sananvapautta. Lol, näitä sekoilujani.

  • tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 5 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä whiic whiic.
  • tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 5 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä whiic whiic.