Reply To: Piraattipuolueen sananvapauskanta tarkemmin

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattipuolueen sananvapauskanta tarkemmin Reply To: Piraattipuolueen sananvapauskanta tarkemmin

Julkaisija Vastaukset
HarriKivisto # Posted on 30.6.2012 at 7.51
Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto

Minusta kun nyt puhutaan ääntenkalastelusta tai siitä että vältetään kovaa mediaryöpytystä tai äänestäjäkatoa niin oleellisin ongelma on se, minkä signaalin annamme. Jos olen oikein ymmärtänyt, Mikan mielestä on vian kaksi mahdollista viestiä jotka voimme tehokkaasti välittää (tämä ei tietenkään päde koko potentiaaliseen äänestäjäkuntaan mutta puhutaan nyt suurimmasta osasta siitä): eli joko vastustamme rasismia tai sitten suhtaudumme siihen hälläväliäasenteella.

Itse haluaisin uskoa että on olemassa kolmas tie: että on mahdollista viestittää tehokkaasti sekä rasisminvastaisuutta että toisaalta voimakasta kantaa sananvapauden puolesta. Itse olen sitä mieltä että suvaitsevan ja etnisissä suhteissa tasapainoisen yhteiskunnan rakentamisessa sananvapaus on olennaisessa osassa; en tosiaan usko että voimme edetä tästä enää ilman täyttä sananvapautta asiassa, koska juuri se loukkaantumisen mahdollisuus on oltava olemassa jotta antagonismi voi vähentyä.

Sen antagonismin on nimenomaan voitava marginalisoitua, kuihtua auringonpaahteessa. Varjossa se jää henkiin ikuisiksi ajoiksi.