Reply To: Piraattipuolueen sananvapauskanta tarkemmin

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattipuolueen sananvapauskanta tarkemmin Reply To: Piraattipuolueen sananvapauskanta tarkemmin

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 30.6.2012 at 16.34
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Itse vastustan ”rasisminvastaisuutta”, koska ”rasismi” on avoin valtakirja, kuten ”vihapuhe” ja ”vastuu”.

Jos emme tuomitse ”rasismia”, meitä voidaan osoittaa sormella, että emme puolueena tuomitse ”rasismia”. Me voimme tuohon sanoa esimerkiksi, että jokainen tervejärkinen tuomitsee rotuperusteisen syrjinnän, ja puolue ajaa juridista tasa-arvoa etnisyyteen, sukupuoleen, blah-blah-blah. ”Rasismi” sanan merkityksen nopea muuttuminen ei tee mielekkääksi irtisanoutua sellaisesta asiasta, jonka merkitys huomenna voi olla eri kuin tänään tai eilen.

Minusta meidän tulee viiimeiseen hengenvetoomme välttää populistista ”tuomitsemme rasismin” ilmaisua. Jos haluamme ikinä tuomita rasismia, teemme sen selkeyden vuoksi käyttämättäkäyttämäLLä yksikäsitteistä ilmaisua: puramme sen auki mikä mielestämme on rasismia, käyttämäTTä sanaa ”rasismi”. Esim. ”me emme hyväksy ihmisen asettamista juridisesti eri asemaan etnisyyden perusteella.”

Sinä päivänä, kun Piraattipuolue tekee poliittiselle konsensukselle sen myönnytyksen, että tuomitsee rasismin, erityisesti, jos tekee sen todellakin siten, että tuomitsee sen juurikin käyttämällä sanaa ”rasismi”, me ollaan pohjattomassa suossa.

Sinä samana päivänä nimittäin alkaa satamaan vaatimukset: ”Piraattipuolue on sitoutunut taistelemaan rasismia vastaan. Koska Piraattipuolue viheltää pelin poikki omissa riveissään olevalta rasismilta?” Se voi tapahtua jopa täysin määrittelemättä kuka tai mikä on ongelma, pyrkien tyynenrauhallisella ongelman olemassaolon toteamisella huijaamaan lukijaa siinä, että todisteita ongelman olemassaolosta ei ole aiemmin yksilöity, saati todistettu. Joudumme ongelmaan ei-falsifioitava syytteen kanssa, jolla kansan silmissä (ikävä kyllä) on käänteinen todistustaakka ja syyttäjän etu (koska syyte saatiin puettua muotoon, joka ei muodollisesti kuulosta syytteeltä vaan kysymykseltä).

Tällä hetkellähän me olemme sikäli onnellisia, että voimme sanoa, että puolustamme ainoastaan sananvapautta, emme suinkaan ota kantaa rasismiin. Syyttelijän on pakko osoittaa kuka puolueen sisällä olisi ongelma ja miksi, jos he haluavat käydä puolueemme kimppuun mustamaalaustarkoituksessa. (On aika tyhmää käydä puolueen kimppuu perusteella: ”puolueenne sallii rasismin, mutta en löydä riveistänne yhtään rasismia”. Kansa nauraisi tämmöiselle säälittävälle yritykselle demonisoida.)

Sillä hetkellä, kun tuomitsemme rasismin, tullaan meiltä odottamaan puhdistuksia vaikka puhdistettavaa ei olisikaan. Syyttelyn sijaan meiltä kysytään ”mitä olemme tehneet rasismin vähentämiseksi?”. Tämä on se klassinen ”oletko jo lopettanut vaimosi hakkaamisen?” -kompakysymys, johon kaikki vastaukset ovat vääriä.

___

Mikäli, jossakin vaiheessa alistumme populistiselle ”rasismista” irtisanoutumiselle ilman erityisen varovaista sanavalintaa, tulilinjalle joutuu ”rasismin” monimääritteisyyden takia joutuu sellaiset persoonat kuten Horsmalahti ja Eturautti, koska jo pelkästään positiivisen erityiskohtelun kritisoiminen on ”liberaaleille” kriitikoille ”rasismia”… kun taas asianomaisille itselleen se voisi tarkoittaa ainutta tapaa olla ei-rasisti.

Erityisen huolestuttavaa toki on, jos piraateissa syntyy asenneilmapiiriä, että voisimme outata ”ne muutamat” kovaäänisimmät positiivisen erityiskohtelun (eli positiivisen syrjinnän) kriitikot, koska kovaäänisintä siipeä on lukumäärällisesti hyvin vähän. Mutta mitä enemmän heitä outtaa, sitä enemmän tarkasteleva katse siirtyy jokaiseen sellaiseen, joka on pitänyt yksittäisenkään puheenvuoron outatuksi tulleen puolesta.

En halua puhdistusta Piraattipuolueeseen, koska en näe puhdistettavaa.

EDIT: fixasin bold-tagia

  • tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 5 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä whiic whiic.
  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 5 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä whiic whiic. Syy: Käyttämättä/käyttämällä oli sekaisin