Reply To: Poikalasten ympärileikkauksen kieltäminen

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Poikalasten ympärileikkauksen kieltäminen Reply To: Poikalasten ympärileikkauksen kieltäminen

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 30.6.2012 at 19.39
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Itse näen, että kieltäminen on osaratkaisu johtuen ihmisluonnon auktoriteettiuskoisesta luonteesta. Toki me piraatit olemme se porukka mihin lain kirjain mitä vähiten vaikuttaa, koska emme ole älyllisesti laiskoja siteerataksemme nykytilaa ikäänkuin se olisi tavoitetila. (Ref. Humen giljotiini tai Is-Ought-virheargumentaatio)

Kun puhumme siitä miten laki vaikuttaa saatamme yliarvioida niiden ihmisten määrää, jotka lähtevät lakia kiertämään, koska mietimme miten vähän lait meitä itseämme kontrolloivat silloin, kun ne ovat etiikkamme vastaisia lakeja ja milloin voimme rikkoa niitä jäämättä kiinni viranomaisille.

He, ketkä silpovat pippeleitä, tekevät näin, koska heidän yhteisönsä kertoo, että näin pitää tehdä. He voivat sen lopettaakin, jos yhteiskunta sanoo, että näin ei saa tehdä. Kohderyhmä johon ympärileikkaamisen kiellolla vaikutetaan, ei koostu liberaalianarkisteista, jotka tekevät mitä tekevät koska kapinoivat auktoriteettia vastaan.

Mutta… pointti siitä, että osa kyllä tulee silvotuttamaan poika- ja tyttövauvoja kieltämisen jälkeenkin. He ovat se ryhmä, jolle oma kulttuuri on merkittävästi korkeammassa roolissa auktoriteettina kuin valtio ja maallinen laki, tai itsenäinen omatunto. Se ryhmä tulee olemaan erisuuri kuin nolla – kuten on erisuuri kuin nolla ryhmä ihmisiä, jotka raiskaavat vaimonsa, ja kuten on erisuuri kuin nolla ryhmä joka pahoinpitelee lapsiaan.

Ja tässähän on kyse pahoinpitelystä. Törkeästä pahoinpitelystä.

___

Voisi kannanoton epäröijätkin aktivoitua, ettei tarvi jälkikäteen itkeä TAI ettei homma mene siihen, että ne epäröijät istuu juuri siellä hallituksessa, eikä suostu harkitsemaankaan tätä asiaa vaan painavat sen villasella keskustelematta siitä. Tiedän, että puoluehallitus tahtoi keskustelun mielummin foorumille sieltä #toiminnalta – mikä onkin todella hyvä asia keskustelun säilyvyyden, julkisuuden, puheenvuorojen jäsentelyn ja asiallisuudessa pitäytymisen kannalta – mutta ei kai hallitus itse aio olla hiljaa?

Toki se asia mistä itse olen kaikista epäilevin on ajoitus eli aloitetaanko kannanoton valmistelu välittömästi ja julkaistaan ASAP, vai odotetaanko, että siitä tulee kuuma peruna (i.e kun taas kuolee lapsi ympärileikkauksen komplikaatioihin, tai kun tulee uutinen tuomioistuimen päätöksestä koti- tai ulkomailla) (tilannehan on nyt semi-kuuma, koska Saksassa poikien ympärileikkaus tuomittiin laittomaksi) vai vasta kun hallitus kyselee lausuntoja mahdolliseen lakiuudistukseen.

Se nyt on ainakin selvä, että viimeistään silloin on absoluuttisen pakko avata suu, jos asiaa sivuavaa menee lausuntokierrokselle, mutta ottaen huomioon, että oikeuskäytäntö on offensiivinen, ja tilanne vaatii lakialoitetta joka tapauksessa (joskin täysin erisuuntaista kuin Henrikssonin toimesta olisi perusteltua odottaa tulevan), en näe, että on yksinkertaisesti oikein vaieta. Valitettavasti odottaminen siihen asti, että mielipidettä kysytään on vain puhtaan omahyväistä, koska lunastamme sillä oikeuden sanoa ”me vastustimme” vaikka tiedämme, että lausunnoilla harvoin on vaikutusta koko prosessissa.

Me tiedämme miten tämä maa toimii ja tiedämme, että kun työryhmä perustetaan, lopputulos on käytännössä jo tiedossa, ja hyvin harvoja poikkeustapauksia lukuunottamatta pysähdy siinä matkalla. Ei ainakaan sateenkaarihallituksella… ja miten noloa se olisikaan, jos persut pääsisivät olemaan oppositiosta se ensimmäinen puolue (taas kerran) tolkun tiellä – ja vieläpä sellaisessa asiassa, joka kuuluisi liberaalien ajattavaksi liberaaleilla perusteilla? Minä kuolen häpeään siinä vaiheessa. Otetaan se selkäranka ja tehdään jotakin kun hommalle voi vielä tehdä jotakin.

Tämmöisissä tilanteissa eduskunnan ulkopuolinenkin taho voi saadaan aikaan jotakin suurta, koska esitystä ei ole, ja kaikkia puolueita hallituksessa ei ole siten ehditty sitouttaa sen taakse – uskollisuuteen, joka periytyy usein hallituskaudelta toiselle. Se, saammeko me muutoksen alkuunpanemisesta kiitosta on toissijaista, jos asia on saavuttamisen arvoinen. Ja sillä asenteellahan olemme tähänkin asti vaikuttaneet, politiikan takapiruina, jotka auttavat toisia puolueita asteittain löytämään selkärankaansa, nikama kerrallaan.