Reply To: Poikalasten ympärileikkauksen kieltäminen

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Poikalasten ympärileikkauksen kieltäminen Reply To: Poikalasten ympärileikkauksen kieltäminen

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 2.7.2012 at 1.37
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Puoluehallitus ei ota kantaa nyt, ja ilmeisesti ei edes tulevaisuudessa vaikka se tulisi ajankohtaiseksi.

Kanavalla puhuttiin, että tarvitaan puolueohjelman laajennusta, jotta voidaan ottaa kantaa asiaan… ruumiillinen koskemattomuus kun ei ole yksilönvapaus, ja täytyisi lisäksi määritellä lapsen eli päätäntävaltarajoitteisen ihmisen huoltajuudesta valtion ja lapsen välillä. (Tästä voi tulla aika kädenvääntö, jos näin yksinkertaisen asian tähden laadimme kattavat perhepolitiikkalinjaukset päivähoito- ja oppivelvollisuusjuttuineen.)

Siihen saakka alaikäisiin kohdistettu perheväkivalta on Piraattipuolueen toimesta OK. Puolue ei toki suosittele lapsen pahoinpitelyä, ainoastaan kohauttelee olkapäitänsä.

__

Kannatan toki ihmisoikeuksien määrittelyä puolueohjelmaan, jos kerran puoluehallitus on sitä mieltä, että puolue ei voi puolustaa YK:n ihmisoikeusjulistusta ilman puoluekokouksen lupaa. Olisin kuitenkin toivonut jotakin periaatepäätöstä ennakkoon siitä, että JOS ympärileikkausasiaan olisi tullut ajankohtainen tilaisuus laatia julkilausuma jo ennen puoluekokousta, sen olisi voinut ihan maalaisjärjellä laatia nykyisen pohjalta (kunhan se pitäytyisi yleisimmin tunnustetuissa perusoikeuksissa ja tulkitsisi niitä suhteellisen suppeasti). Sellaista signaalia en saanut, että kannanottoa edes harkittaisiin, vaikka se tulisi ajankohtaiseksi.

No, sitten vaan laatimaan kokousaloitteita. Voi olla, että Tulevaisuusryhmäkin asiaa sisällyttää omaan ehdotelmaansa.

Tuo, että me joudumme määrittelemään lapsen huoltajuusvastuuta valtion ja lapsen välillä, ja ehkä ikärajoja, yms. voi kyllä osoittautua tulee väistämättä osoittautumaan aikamoiseksi suoksi, ja varmistaa sen, että 99% piraateista tulee olemaan eri mieltä, jonkin yksityiskohdan kanssa. Lisäksi on huomattavaa, että me emme ole mitään lasten kasvatuksen eksperttejä. Ja on myös huomatta, että jos kirjoitamme puolueohjelman sanamuodot huonosti, voi helposti käydä, että riistämme lapselta oikeuden ottaa vesiliukoisia tatuointeja, sallimme lapsen pitämisen vuosikausia kotiarestissa ikkunattomassa huoneessa, tai vaadimme puolasänkyjen kriminalisoimista vapaudenrajoituksena.

Epäilen, että hommaa ei saada kuntoon vaan ohjelma jää muodollisesti virheelliseksi tai puutteelliseksi, tavalla, jolla puolueohjelma ei kykene toteuttamaan omaa henkeään. Meillä kuitenkin on tapana lukea puolueohjelmamme kuin piru raamattua ja meillä ei ole maalaisjärkeä.

Sanon vaan etukäteen, että tulee kusemaan. Pahasti. Vika ei ole ohjelmassa vaan tulkintatavassa, joka ei anna arvoa puolueohjelman hengelle ja tarkoitusperille.

__

En tiedä auttaisiko se, jos lopettaisin tähän ketjuun kommentoimisen, sillä minulle on sanottu, että keskustelutyylini on liian aggressiivinen. Ehkä se selittää miksi puoluehallitus ei suostu kommentoimaan julkisesti mitä aikoo tehdä ja siitäkin raportoiminen jää minun tehtäväksi.

Mutta jos se minusta on kiinni, voin pitää suuni supussa. Jatkakaa te muut keskustelua.