Reply To: Poikalasten ympärileikkauksen kieltäminen

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Poikalasten ympärileikkauksen kieltäminen Reply To: Poikalasten ympärileikkauksen kieltäminen

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 28.6.2012 at 18.53
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Politikoinnin helppoutta minäkin epäilen merkittäväksi kontribuuttoriksi. Paitsi, että se ei astu uskonnon varpaille, aktivismin takana on vahva evoluutiobiologinen ilmiö nimeltä ”Nainen hädässä”.

[VAROITUS: OSITTAIN EPÄRELEVANTTIA ANALYYSIÄ TAUSTASYISTÄ]
Seksismi on ihmiselle luontaista ja naisen suojeleminen on yhteiskunnalle tärkeää. Tyypillisesti yhteiskunnassa ei tarvita miehiä paljoa. Miehiä on (noin) puolet populaatiosta, jotta geneettisesti paras materiaali pääsee pariutumaan ja tekemään lapsia. Koska historiallisesti huonogeeniset eivät ole päässeet pariutumaan ollenkaan, yhteiskunnallinen reaktio tulee selkärangasta ”ei kiinnosta, pojan tulee selvitä omillaan”, koska väkivalta poikalapsia kohtaan on osa luonnonvalintaa, jolla geneettinen jämä karsiutuu.

Naisten kohdalla taas historiallisesti jokainen nainen synnytti eli yhteiskunnan elinvoimaisuus ei riippunut naisten laadusta vaan heidän määrästä. Naisen laadullakin on toki merkitystä, mutta enemmän pariutumispreferensseissä kuin yhteiskunnan selviytymisessä.