Reply To: Poikalasten ympärileikkauksen kieltäminen

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Poikalasten ympärileikkauksen kieltäminen Reply To: Poikalasten ympärileikkauksen kieltäminen

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 29.6.2012 at 2.37
Profiilikuva käyttäjästä whiic

”Haluaisin nähdä puolueohjelman yksilönvapauksia käsittelevää kohtaa laajennettavan tuolta osin, koska muutoin puolueen on hyvin vaikea ottaa kantaa lukuisiin hankaliin eettisiin kysymyksiin”

Itse en pidä kysymystä lainkaan hankalana. Kaikki muutkin puolueet repivät perusteluita esim. Suomen perustuslaista tai YK:n ihmisoikeusjulistuksista (elleivät ne erityisesti ole heidän puolueohjelmansa kanssa ristiriidassa). Se on itsestäänselvyys. Itse asiassa se oli niin itsestäänselvyys meille piraateillekin, että joitakin osia puolueohjelman uudistamisesta jopa vastustettiin, koska ”oli jo perustuslaissa, turha mainita”.

Jos oletamme, että puolueohjelmaa ei tarvi laajentaa asioihin, mitkä pääosin toimii jo yhteiskunnassa entuudestaan (eli emme puolueohjelmaa lisää kaikkea sitä osaa perustuslaissa tai kansainvälisissä ihmisoikeuksien julistuksisssa mikä toimii yhteiskunnassamme jo tyydyttävällä tasolla (tai joiden luulimme toimivan, tai joka aiemmin toimi, mutta ei enää) niin tällöin olemme kehäperustelussa:

– Emme täydennä puolueohjelmaa, koska perustuslain sisällön siteeraaminen puolueohjelmaan on ”turhaa”.

Mutta:
– Emme myöskään vastusta perustuslain (tai YK:n ihmisoikeuksien julistuksen) hengen vastaisia lakialoitteita ja käytäntöjä, koska ne eivät muodollisesti ole agendassa.

Me olemme tässä noidankehässä nyt.

Paitsi, jos käytämme maalaisjärkeä (mitä kaikki muut puolueet käyttävät) ja otamme esim. YK:n ihmisoikeudet oletusarvoisesti ajettavaksi (ellei jokin artikla varta vasten ole ristiriidassa kirjoitetun puolueohjelman kanssa).