Reply To: Poikalasten ympärileikkauksen kieltäminen

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Poikalasten ympärileikkauksen kieltäminen Reply To: Poikalasten ympärileikkauksen kieltäminen

Julkaisija Vastaukset
Horsmalahti # Posted on 29.6.2012 at 2.49
Profiilikuva käyttäjästä Horsmalahti

Kannatus.

Poikien uskonnolliset ympärileikkaukset ovat jo joissakin oikeustapauksissa todettu laittomiksi (http://www.saarakkala.fi/blogi/2012/03/06/234), ja asian kirjaaminen lakiin on perusteltua. Mielestäni Piraattipuolueen puolueohjelma antaa tähän hyvät perusteet, erityisesti kohta ”Yksilönvapauksiin kuuluu itsemääräämisoikeus”. Puolueohjelman tulkinta on toki aina poliittista, mutta olemmehan poliittinen puolue.

Puolueohjelman tulkinnallisuuden aste on yleisesti ottaen asia jota kannattaa muuttaa ajan myötä. Tällä hetkellä ”puoluekokouksen siunaus” ei ole kovin merkittävä asia, koska muutamalla aktiivilla on paljon valtaa puolueohjelman lopulliseen muotoiluun. Lisäksi jos tulkinta pidetään minimissä, se hankaloittaa kannanottojen muodostamista poliittisiin kysymyksiin. Kun Piraattipuolue kasvaa ajan myötä, voidaan alkaa vaatia vähempää tulkinnallisuutta, ja alkaa hyväksyä erityisiä ohjelmia puoluekokouksissa (esimerkiksi yksilönvapausohjelma, jossa tarkennettaisiin puolueohjelmaa).