Reply To: Poikalasten ympärileikkauksen kieltäminen

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Poikalasten ympärileikkauksen kieltäminen Reply To: Poikalasten ympärileikkauksen kieltäminen

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 29.6.2012 at 3.10
Profiilikuva käyttäjästä whiic

“Yksilönvapauksiin kuuluu itsemääräämisoikeus”

Tuosta voi joku vääntää saivartelua, että vauvoilla ei ole itsemäärämisoikeutta, koska huoltajuus on ajalle jolloin lapsi ei osaa tehdä päätöksiä. Mutta se olisi toki puhdasta saivartelua, koska pippelin leikkaaminen on peruuttamaton päätös, ja siten rajoittaa lapsen oikeutta myöhemmällä iällä määrätä pippelistänsä.

Saivartelu näissä asioissa on väistämätöntä. Jos sitä ei kuulla puolueen sisältä (ja toki toivon, että semmoista ääliöilyä ei tapahdu vaikka sananvapautensa heillä toki on), sitä tulee tapahtumaan puolueen ulkopuoliselta yleisöltä. Parhaan puolustuspuheenvuorot kannattaa miettiä etukäteen, ettei joudu saivartelun edessä lukkoon. Välillä lukkoon menee ihan esitettyjen väitteiden typeryydestä, mutta yleisön silmissä se voidaan tulkita, että typerän väitteen esittänyt on voittanut argumentillansa.

(Sori, että tässä vähän toimin paholaisen asianajajana. Katson kuitenkin tärkeäksi, että osaamme lyödä pallon takaisin, kun vasta-argumenttia tulee. Voi myös olla parempi muotoilla perustelut siten, että vältämme tietyt saivartelijat. Kimppuumme tulee käymään kaiken maailman pekkasiikalat, ammattisaivartelijat ja trollit ihan joka tapauksessa.)