Reply To: Puolueen puheenjohtajiston ehdokkaat

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Puolueen puheenjohtajiston ehdokkaat Reply To: Puolueen puheenjohtajiston ehdokkaat

Julkaisija Vastaukset
Scoffa # Posted on 11.8.2014 at 19.30
Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

Scoffa ilmoittautuu Piraattipuolueen varapuheenjohtajaehdokkaaksi.

Kuka? Mikä? Missä?
Pasi Palmulehto aka Scoffa, 33 vuotta.
Asun Hollolassa maaseudun rauhassa vaimon ja neljän lapsen kanssa.

Ammatti / osaaminen

Toimin järjestelmäasiantuntijana ilman varsinaista koulutustaustaa, sillä aikoinaan kun itse suuntauduin alalle, oli IT-alan koulutus vielä lapsen kengissä ja osin sivuraiteillakin. Oman IT-alan yrityksen perustin vuosituhannen vaihteessa, sittemmin olen siirtynyt ensisijaisesti palkkatyöläiseksi. Harjoitan kuitenkin pienimuotoista yritystoimintaa samalla sivutoimena. Ja jotta kenenkään ei tarvitse pitää minua pelkästään istumatyöläisenä, mainitsemisen arvoisia kohtia työhistoriasta ovat varmasti myös mm. toimimiseni ravintola-alalla, terminaalityöntekijänä, talotehtaalla, hirsitalojen rakenteiden korjaajana. Työnteko on kuulunut elämääni noin 15-vuotiaasta asti.

Historia Suomen piraattiliikkeessä

Liioittelematta voisin sanoa olleeni mukana melkein kaikessa osassa Piraattipuolueen toimintaa. Olen perustajajäsen, entinen puheenjohtaja, nykyinen varapuheenjohtaja, yksi liikkeen tunnetuimmista kasvoista sekä puolueen leatherman joka tarvittaessa hoitaa materiaalitilaukset, graafiset aineistot, vaalijulisteiden taustalevyjen sahaukset, vaalimökin rakentamisen, kampanjointimateriaalin kuskaamisen toiselle puolelle maata ja ärähdän jos häröily saavuttaa liian korkean pisteen.

Aikoinaan puoluetta perustaessa minulla oli runsaasti aikaa käytettävissä senhetkisen työttömyyden vuoksi ja osin tietoisesti jättäydyin sille tielle pitemmäksi aikaa, sillä alkupuolella puheenjohtajistoon kohdistunut työtaakka ei ollut mukavaa kevyttä iltaharrastetta vaan vaati lähes kokopäivätyöhön rinnastettavaa panostusta. En voi luvata enää panostavani 90% ajastani puolueen toimintaan kuten välillä aiemmin olen tehnyt, merkittävän määrän aikaa ja resursseja silti. Tämän lisäksi minulla on sen tason kokemuspohja piraattien toiminnasta, että se varmasti hyödyttää käytännön toiminnassa.

Taidot, erityisosaamiset ja vahvuudet

Perisuomalaiseen tyyliin olen itse huono määrittelemään vahvuuksiani, mutta luottamusta herättäväksi, hyvin toisten kanssa toimeentulevaksi ja tarkkaan harkitsevaksi olen usein kuullut kutsuttavan.
Osaamiseni on ensisijaisesti IT-puolella jo ammatinkin kautta, mutta tästä syystä olenkin päätynyt ylläpitämään yli puolta puolueen erilaisista verkkopalveluista, sekä tietty tuon samasta aiheesta oman mausteeni lainsäädännön tulkintaan. Harrastuksia minulla ei ole vaikka haluaisin – aikaa on valitettavasti vain rajallinen määrä käytettävissä.

Heikkouksien luetteleminen olisi todennäköisesti helpompaa, mutta koska en halua kertoa kuinka paska ihminen olen, keskityn niihin jotka vaikuttavat puoluetoimintaan. Perheellisenä yleensäkin ja perheen aikuisten järjettömien työaikojen vuoksi reissaamiseni on aina hankalaa, muttei mahdotonta. Lisäksi vaikka tulen yleensä toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa hyvin, olen luonteeltani epäsosiaalinen eikä minua siksi yleensä nähdä chillaillaan vaan ja hengaillaan illanvietoissa.

Miksi haluan varapuheenjohtajaksi?

Koska haluan puolueen menestyvän ja pysyvän tinkimättömänä ajamissamme meille tärkeissä aiheissa. Populistisia kantoja voivat esittää useat, mutta ihmismassat eivät monesti tajua asioiden merkittävyyttä ellemme me ole ravistelemassa huomiota. Ja ellemme me ole, kuka sitten?

En koe hyötyväni henkilökohtaisesti tai saavani mielihyvää puheenjohtajistossa toimimisesta, vaan pikemminkin koen velvollisuutenani pyrkiä edelleen tarjoamaan puolueelle mahdollisimman paljon ja hyödyllisiä resursseja kuin vain mahdollista.